Składniki:
200 ml wody
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
łyżeczka ostrego sosu piri piri
3 łyżeczki octu ryżowego
sok z 1/2 cytryny
1 czubata łyżeczka cukru
sól do smaku
Wykonanie:
- Na małą patelnię lub do małego rondelka wlewamy zimną wodę i rozpuszczamy w niej mąkę ziemniaczaną. Dodajemy pozostałe składniki sosu i włączamy gaz. Całość, od czasu do czasu mieszając, podgrzewamy do momentu zgęstnienia sosu.
- Gotowe.
- Smacznego :)
Sosik zapowiada się przepysznie. :-)
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała takiego sosu
OdpowiedzUsuńZachęcam :)
UsuńWygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńO mniam, musi być pyszny☺
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie :) Przyda się jak znów mnie najdzie chęć na sajgonki ;)
OdpowiedzUsuńDawno nie robiła, czas to zmienić :)
OdpowiedzUsuńOj musi być pyszny :-)
OdpowiedzUsuńChętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńCiekawy sosik, a sajgonki uwielbiam :))
OdpowiedzUsuńNie lubimy octu ryżowego ale sajgonki to byśmy zjadły i bez sosu :-D
OdpowiedzUsuń