niedziela, 21 czerwca 2015

Sos czosnkowy

Sos czosnkowy jest wspaniałym dodatkiem do dań mięsnych, pieczonych ziemniaków i sałatek.


Sos czosnkowy

Składniki:

mały jogurt naturalny (190 g)
3  ząbki czosnku
1/4 pęczka świeżego koperku
szczypta soli
pieprz

Wykonanie:

  • Koperek siekamy, dodajemy do jogurtu.
  • Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu.
  • Solimy, pieprzymy. Całość mieszamy.
  • Smacznego :)





16 komentarzy:

  1. Sosik taki, jaki lubimy najbardziej. Prosty, na bazie jogurtu, ze świeżym czosnkiem
    i koperkiem..mniam...:)
    Lubimy też Twoje komentarze, bo w nich zawsze jest treść, uwagi, spostrzeżenia a to jest bardzo cenne:)
    Zazdrościmy, ale tylko troszeczkę - działki i świeżych owoców i warzyw. Wiemy , że nic nie ma za darmo. Działka - to nie tylko przyjemność i relaks, ale też sporo pracy.
    Życzymy udanych plonów i pozdrawiamy serdecznie)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za miłe słowa :)
      Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Pycha! Uwielbiam domowy sosik czosnkowy, a Twój wygląda tak pysznie, że wciągałabym łyżkami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam sos czosnkowy, ale przyznam koperku jeszcze nigdy nie dawałam muszę koniecznie wypróbować :) pozdrawiam
    SDR

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszny :) Ja go robię w wersji bardziej niezdrowej - z łyżką majonezu. A zamiast koperku zdarza mi się zastosować świeży majeranek.

    OdpowiedzUsuń
  5. Czosnek jest dobry w każdej postaci, a połączenie z koperkiem też świetne - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  6. A ja sprzedam lepsze wydanie sosu czosnowego zamiast jouruchomić daje ser feta cześć 3 ząbki czosnku przyprawy śmietanę do smaku wszystko blenderuje i gotowy warto spróbować smacznego

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pomysł z serkiem feta jest fajny, podoba mi się i chętnie taką wersję wypróbuję. Ja jednak pozostanę przy jogurcie. Śmietana jest bardziej tucząca, a przy jogurcie nie mam wyrzutów sumienia. To tak, aby brzusio był zadowolony i "dupa" się nie zwiększała :)

      Usuń
  7. Twój sosik nadaje się idealnie również do pieczonych ziemniaczków ;)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Spodobał Ci się przepis? Daj G+
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...