Składniki:
mały jogurt naturalny (190 g)
3 ząbki czosnku
1/4 pęczka świeżego koperku
szczypta soli
pieprz
Wykonanie:
- Koperek siekamy, dodajemy do jogurtu.
- Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu.
- Solimy, pieprzymy. Całość mieszamy.
- Smacznego :)
Sosik taki, jaki lubimy najbardziej. Prosty, na bazie jogurtu, ze świeżym czosnkiem
OdpowiedzUsuńi koperkiem..mniam...:)
Lubimy też Twoje komentarze, bo w nich zawsze jest treść, uwagi, spostrzeżenia a to jest bardzo cenne:)
Zazdrościmy, ale tylko troszeczkę - działki i świeżych owoców i warzyw. Wiemy , że nic nie ma za darmo. Działka - to nie tylko przyjemność i relaks, ale też sporo pracy.
Życzymy udanych plonów i pozdrawiamy serdecznie)
Dziękuję za miłe słowa :)
UsuńPozdrawiam :)
Pycha! Uwielbiam domowy sosik czosnkowy, a Twój wygląda tak pysznie, że wciągałabym łyżkami :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, faktycznie jest pyszny :)
Usuńuwielbiam sos czosnkowy, ale przyznam koperku jeszcze nigdy nie dawałam muszę koniecznie wypróbować :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSDR
Życzę smacznego :)
UsuńPyszny :) Ja go robię w wersji bardziej niezdrowej - z łyżką majonezu. A zamiast koperku zdarza mi się zastosować świeży majeranek.
OdpowiedzUsuńZ majerankiem jeszcze nie jadłam :)
UsuńCzosnek jest dobry w każdej postaci, a połączenie z koperkiem też świetne - pycha!
OdpowiedzUsuńJa również bardzo lubię czosnek :)
UsuńSos czosnkowy to podstawa!
OdpowiedzUsuńA ja sprzedam lepsze wydanie sosu czosnowego zamiast jouruchomić daje ser feta cześć 3 ząbki czosnku przyprawy śmietanę do smaku wszystko blenderuje i gotowy warto spróbować smacznego
OdpowiedzUsuńPomysł z serkiem feta jest fajny, podoba mi się i chętnie taką wersję wypróbuję. Ja jednak pozostanę przy jogurcie. Śmietana jest bardziej tucząca, a przy jogurcie nie mam wyrzutów sumienia. To tak, aby brzusio był zadowolony i "dupa" się nie zwiększała :)
UsuńTwój sosik nadaje się idealnie również do pieczonych ziemniaczków ;)
OdpowiedzUsuńTo prawda :)
Usuń