niedziela, 14 czerwca 2015

Jajecznica z cebulą

Jajecznica z cebulą na niedzielne śniadanko.

Jajecznica z cebulą



Składniki:

4 jajka
1 cebula
50 - 60 g masła
sól
pieprz

Wykonanie:

Danie to robimy na małym ogniu.
Cebulę lekko solimy i szklimy na maśle.
Gdy jest gotowa, wbijamy jajka, solimy je i pieprzymy.
Podczas robienia jajecznicy mieszamy ją, ale staramy się nie mieszać żółtek, tylko białko.
Dopiero pod sam koniec mieszamy również żółtka.
Tak przygotowana jajecznica jest bardzo dobra. Jajko nie jest suche i to masełko na talerzu ...
Mniam :)

Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Spodobał Ci się przepis? Daj G+
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...