sobota, 13 czerwca 2015

Biała kiełbasa ze smażoną cebulą

Rozpoczął się sezon grillowy. Wolna sobota, działka, słońce, grill, węgiel drzewny, leżak i kryminał w ręku. Oto jeden ze sposobów spędzania przeze mnie czasu wolnego.
Dzisiaj danie dla amatorów smażonej cebulki. Ach ten aromacik :)
Zapraszam na białą kiełbasę ze smażoną cebulą.


Biała kiełbasa ze smażoną cebulą

Składniki:

biała kiełbasa
4 cebule
sól
6 łyżek oleju

Przygotowanie:

Rozpalamy grilla.
Cebulę będziemy przygotowywać na folii aluminiowej. W tym celu wykorzystamy około 50 centymetrowy kawałek folii.
Należy pamiętać, że produkty zawsze kładziemy na stronie błyszczącej. Po zawinięciu produktu matowa strona folii ma być na zewnątrz.
Cebulę obieramy, kroimy na krążki, wykładamy na folię aluminiową.
Dodajemy olej, solimy według uznania, zawijamy brzegi folii do góry, tworząc "mieszek" i kładziemy na grillu.
Cebula robi się dość długo, koło 30- 40  minut. Podczas smażenia można ją kilka razy pomieszać i spróbować, czy ma odpowiednią miękkość. Mieszać cebulę należy łyżką, uważając, aby nie przedziurawić folii.
W międzyczasie kładziemy na grillu białą kiełbasę. Kiełbasa robi się krócej od cebuli.
Czas grillowania zależy od temperatury w grillu.

Smacznego.



Uczta pod gołym niebem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Spodobał Ci się przepis? Daj G+
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...