Dzisiaj danie dla amatorów smażonej cebulki. Ach ten aromacik :)
Zapraszam na białą kiełbasę ze smażoną cebulą.
Składniki:
biała kiełbasa
4 cebule
sól
6 łyżek oleju
Przygotowanie:
Rozpalamy grilla.
Cebulę będziemy przygotowywać na folii aluminiowej. W tym celu wykorzystamy około 50 centymetrowy kawałek folii.
Należy pamiętać, że produkty zawsze kładziemy na stronie błyszczącej. Po zawinięciu produktu matowa strona folii ma być na zewnątrz.
Cebulę obieramy, kroimy na krążki, wykładamy na folię aluminiową.
Dodajemy olej, solimy według uznania, zawijamy brzegi folii do góry, tworząc "mieszek" i kładziemy na grillu.
Cebula robi się dość długo, koło 30- 40 minut. Podczas smażenia można ją kilka razy pomieszać i spróbować, czy ma odpowiednią miękkość. Mieszać cebulę należy łyżką, uważając, aby nie przedziurawić folii.
W międzyczasie kładziemy na grillu białą kiełbasę. Kiełbasa robi się krócej od cebuli.
Czas grillowania zależy od temperatury w grillu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.