Mam dla Was propozycję na ciepły dodatek do obiadu. Marchewka podsmażona na oliwie i maśle, z dodatkiem sezamu. U mnie wyjadana jest prosto z patelni. Nie możemy się powstrzymać :)
Składniki (2 porcje):
5 dużych marchewek kilka łyżek oliwy z oliwek
sól
łyżeczka masła
2 czubate łyżeczki sezamu
Przygotowanie:
- Marchewkę obieramy i kroimy w słupki.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę.
- Wrzucamy marchewkę, solimy (dość sporo) i podsmażamy aż zmięknie i się apetycznie przyrumieni.
- Marchewkę odgarniamy na bok i na patelnię wrzucamy sezam. Podsmażamy go około 2 minuty.
- Dodajemy masło i gdy się rozpuści, całość mieszamy.
- Gotowe.
- Smacznego :)
Ciekawa jestem czy to moje smaki? ;) Nigdy takiej marcheweczki nie robiłam. Wygląda bardzo fajnie. Zjadłoby się chętnie. Pomysłowe.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam weekendowo :)
Pysznie wygląda i na pewno smakuje świetnie :) Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :)
Usuńależ ona apetyczna :) zjadłabym bardzo chętnie :)
OdpowiedzUsuńLubie tak podana marchewkę, pyszotka!
OdpowiedzUsuńUwielbiam marchewkę na ciepło, Twoja propozycja wygląda świetnie!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWspaniały dodatek do mięska :)
OdpowiedzUsuńJadłyśmy kiedyś marchewki na oleju kokosowym polane tahiną :) Podejrzewamy, że smakuje podobnie i tak samo pysznie :D
OdpowiedzUsuńMoże być podobne :)
UsuńTeż lubię takie marcheweczki, są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńUps to ja za marchewkę podziękuję :) Pozdrawiam Agniś serdecznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Elu :)
UsuńMuszę wypróbować 😊
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
UsuńPyszna :) Będę musiała sobie taką zrobić :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńRobiłam marchewkę karmelizowaną. Smaczna. Myślę, że w ten sposób przyrządzona też by mi smakowała. Do tego z sezamem.... pycha :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taka marchewkę! Jadam bardzo często. Sezam nadaje tu wyśmienitego smaku :)
OdpowiedzUsuńU Ciebie jak zwykle smacznie. Danie pysznie sie prezentuje, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPyszności kochana :)
OdpowiedzUsuńSuper marcheweczka :)
OdpowiedzUsuńSuper! Pysznie, w pięknym kolorze i w ogóle rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńKocham taką marchewkę! Czasem dodaję jeszcze sosu sojowego :)
OdpowiedzUsuńBardzo często robię taką marcheweczkę do lunchboxu. Często dodaję także do niej troszkę miodu i karmelizuję ją na patelni.
OdpowiedzUsuń