czwartek, 29 grudnia 2016

Bułeczki z brązowymi pieczarkami

Mam dla Was bułeczki z brązowymi pieczarkami. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Dacie się namówić? Może zrobicie je na Sylwestra ?


wtorek, 27 grudnia 2016

niedziela, 25 grudnia 2016

Drink tiramisu

Na deser tiramisu nie trzeba nikogo specjalnie namawiać. A drink? Dacie się skusić? Aromatyczny, słodki, pyszny, typowo kobiecy drink tiramisu. Aksamitny w konsystencji, delikatny w smaku, drink na bazie likieru śmietankowego. Nutę smakową podkreślają dwa syropy barmańskie: tiramisu i waniliowy. Jak słodko grzeszyć, to tylko z tiramisu  :)

Drink tiramisu

piątek, 23 grudnia 2016

Ciasteczka owsiane z migdałami

Ciasteczka owsiane z migdałami - kruche, słodkie, aromatyczne, idealne do kawki. No i najważniejsze- banalnie proste do zrobienia :)

Ciasteczka owsiane z migdałami

środa, 21 grudnia 2016

Śledzie z podsmażaną cebulą i pomidorami

Jeśli lubicie śledzie, mam dal Was kolejną propozycję na ich podanie. Tym razem są to śledzie w marynacie pomidorowej, z podsmażaną cebulą.

Śledzie z podsmażaną cebulą i pomidorami

poniedziałek, 19 grudnia 2016

Makowiec z kruszonką, na cieście kruchym

Macie już plany na makowiec na święta? Jeśli jeszcze nie wybraliście przepisu, a lubicie mocno aromatyczną masę makową,  z dużą ilością bakalii, to mam dla Was propozycję na makowiec z kruszonką, zrobiony na cieście kruchym. Makowiec ma postać tarty, jest jednak troszkę wyższy. Masa makowa jest bardzo wilgotna i aromatyczna. A co najważniejsze, ciasto jest bardzo proste do zrobienia. Może się skusicie?

Makowiec z kruszonką, na cieście kruchym

niedziela, 18 grudnia 2016

Drink a'la Sheridan's

Prezentowany drink, w smaku przypomina popularny, kawowy likier Sheridan's. Bazą do jego wykonania jest mleko zagęszczone, dzięki czemu, drink jest delikatny, wręcz aksamitny. Podstawową nutę smakową nadaje mu likier śmietankowy i kawowy syrop irish cream.

piątek, 16 grudnia 2016

Piernikowe ciasto marchewkowe

Jesień i zima powinna od czasu do czasu  pachnieć piernikiem. Namawiam Was na zrobienie prostego ciasta  marchewkowego o smaku piernika.

Piernikowe ciasto marchewkowe

środa, 14 grudnia 2016

Cebularze

Cebularze to bułeczki z podsmażana cebulą - czyli rozkosz dla podniebienia, dla amatorów cebuli. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Może się skusicie? Przed nami Sylwester i karnawał :)

Cebularze

poniedziałek, 12 grudnia 2016

Pieczona pierś z indyka

Na domową wędlinę nie trzeba nikogo specjalnie namawiać. Dzisiaj mam propozycję na pieczoną pierś z indyka. Mięso jest mięciutkie, delikatne, wilgotne i bardzo aromatyczne. Idealne do kanapek, na imprezkę lub na  zbliżające się święta. Zobaczcie, jak łatwy jest przepis, a może się skusicie :)

Pieczona pierś z indyka

niedziela, 11 grudnia 2016

Drink "Kokosowa Mandarynka"

Kokosowa mandarynka, tak można powiedzieć o dzisiejszym drinku. Moc mandarynki z nutą kokosa, w zestawieniu kolorystycznym, które kojarzy mi się z rozgrzanym piaskiem na plaży i lazurowym morzem. Zapraszam :)

Drink "Kokosowa Mandarynka"

piątek, 9 grudnia 2016

Makowe muffinki z serem

Czy jesteście w stanie oprzeć się makowym muffinkom? Aromatyczna, pełna bakalii masa makowa. Na wierzchu delikatny serniczek z serka Philadelphia i ricotty. A jeśli jeszcze Was nie przekonałam, to na serku rozsmarowałam kajmakową masę krówkową i całość posypałam siekanymi migdałami. Przepis idealny na Święta Bożego Narodzenia. Bogaty w składniki, ale banalnie prosty do wykonania.  No i kto się skusi?
Muffinki upiekłam w papilotkach od PapilArt

Makowe muffinki z serem

środa, 7 grudnia 2016

Śledzie z suszonymi pomidorami

W święta i podczas karnawału, na naszych stołach często goszczą śledzie. Jedne z moich ulubionych, to śledzie z suszonymi pomidorami. Mam dla Was prosty sposób na ich przygotowanie.

Śledzie z suszonymi pomidorami

poniedziałek, 5 grudnia 2016

Pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu

Mam dzisiaj dla Was propozycję na lekko pikantne, chrupiące pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu.  Można podać jako dodatek do obiadu. Są również idealna propozycją na przekąskę na imprezkę. Można je zrobić wcześniej, a w odpowiednim czasie podgrzać w mikrofali lub gorącym piekarniku. Pieczarki panierowane dobrze smakują również przestudzone. Może wykorzystacie przepis na Sylwestra?

Pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu

niedziela, 4 grudnia 2016

Drink "Mandarynkowy Raj" z Blue Curacao

Dzisiejszy post rozpoczyna cykl słodkich, sylwestrowych koktajli i drinków. Bardzo lubię kolorowe drinki warstwowe. Są słodkie i wyglądają efektownie. Najpierw cieszą oczy, potem słodzą wieczór z przyjaciółmi. Dzisiejszy drink jest bardzo mandarynkowy. Kolory tworzą owocowy syrop barmański grenadina, sok mandarynkowy i niebieski, mandarynkowy likier Blue Curacao. Zapraszam :)

Drink "Mandarynkowy Raj" z Blue Curacao

sobota, 3 grudnia 2016

Test noży Fiskars

Zestaw dobrych noży w kuchni, to podstawa. Często mamy dylemat, kupić tańsze, czy te droższe? A jeśli droższe, to czy faktycznie są one warte swojej ceny? Czy spełnią nasze oczekiwania i czy będą służyły nam długo? Od kilku dni testuję w swojej kuchni zestaw noży Fiskars. Czy jestem z nich zadowolona? Czy spełniły moje oczekiwania?  Odpowiedź poniżej :)

Noże Fiskars

piątek, 2 grudnia 2016

Pieczeń z karkówki, z kaszką kuskus

Dzisiejsza pieczeń należy do tych delikatnych i miękkich. Dodałam do niej kaszkę kuskus, dzięki czemu pieczeń jest bardzo soczysta i nie jest zwarta. Po ukrojeniu poddaje się lekko rozsmarowaniu. Idealna do kanapek.

Pieczeń z karkówki, z kaszką kuskus

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...