Składniki:
0,5 kg kapusty kiszonej
1 czerwona cebula
1 marchewka
1 czubata łyżeczka natki pietruszki świeżej lub siekanej
4 łyżki oliwy
pieprz ziołowy
sól
Wykonanie:
- Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na mniejsze kawałki.
- Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach.
- Cebulę kroimy na drobną kostkę.
- Kapustę, marchewkę, cebulę łączymy. Całość solimy i pieprzymy do smaku.
- Na koniec dodajemy oliwę i całość dokładnie mieszamy.
Smacznego :)
Kusząca :D
OdpowiedzUsuńO u mnie też dziś kapusta kiszona, ale w gołąbkach :)
OdpowiedzUsuńKapusta rządzi :)
UsuńPolecam dodać olej musztardowy
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja. Gdybym go miała, to chętnie bym spróbowała połączyć go z tą sałatką :))
UsuńJesteśmy fankami kiszonej kapusty i choć nie możemy jej jeść to trudno jest nam przejść obok niej obojętnie :P Oj zjadłybyśmy :D
OdpowiedzUsuńWspaniała :) to zamawiam jedną kokilkę :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię :) Obiadek z taką suróweczką wychodzi idealny.
OdpowiedzUsuńAguś moja ukochana surówka :-) jem bardzo często :-)
OdpowiedzUsuńJa też Marzenko :)
UsuńSama witaminka na koniec zimy :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą surówkę - pyszna i zdrowa - smaki dzieciństwa <3
OdpowiedzUsuńPycha, ja dodaję jeszcze jabłko :)
OdpowiedzUsuńJa również często dodaję jabłko. Lubię ją w obu wersjach :)
UsuńBardzo ją lubię, jest pyszna i taka zdrowa:)
OdpowiedzUsuńTo prawda :)
Usuńrobię bardzo podobną :) uwielbiam ją :)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie, świetna surówka, pełnia zdrowia
OdpowiedzUsuńBardzo ją lubimy, bo dobrze smakuje w różnych kombinacjach obiadowych :)
OdpowiedzUsuńTo prawda :)
UsuńSamo zdrowie, bogactwo witamin i znakomity smak:)
OdpowiedzUsuńBardzo ją lubimy i nigdy się nie nudzi:)
:)
Usuń