piątek, 29 stycznia 2016

Tatar z łososia

Dzisiaj propozycja na przekąskę na imprezkę. Tatar z łososia - przekąska wykwintna, prosta do zrobienia i bajecznie dobra. W sam raz na trwający karnawał :)


Tatar z łososia


Składniki (5 porcji):

400 g świeżego łososia
1 czerwona cebula
2 ogórki konserwowe
1 łyżka soku z cytryny
pieprz do smaku
sól do smaku

Wykonanie:

  • Z łososia zdejmujemy skórę i wyjmujemy ości. Rybę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  • Łososia, cebulę i ogórki drobno siekamy nożem. Składniki wkładamy do miski.
  • Dodajemy sok z cytryny, pieprz oraz sól do smaku i całość dokładnie mieszamy.
  • Tak przygotowany tatar porcjujemy i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę. 
Smacznego :)


22 komentarze:

  1. Oj jak ja go uwielbiam :) Aguś zaraz do Ciebie wpadam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Asia zabierz mnie ze sobą na tą degustację:) Agnieszko szykuj dokładkę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Za tatarem nie przepadamy ale taki z łososia może nam posmakować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam :) widzę, że dla mnie zabraknie... Coś w tym musi być:) Przepis jest, więc zrobię sam :) i spróbuję :) Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam i życzę smacznego. Mam nadzieję, Darku, że będzie Ci smakować. Ja go uwielbiam. Pozdrawiam :)

      Usuń
  5. Tatar pycha, a ja jednak wrócę do kopytek. Ulżyło mi, bałam się że miałam jakieś zwidy :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Kiedyś z ciekawości zrobiłam z polędwicy,spróbowałam i... przerobiłam na kotlety ;) jakoś surowizna za mną nie przemawia. Ciekawe jak smakują Twoje, może się kiedyś przełamię ;) pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszyscy już u Ciebie byli, poczęstowali się - więc podejrzewamy, że po pysznym łososiowym tatarze zostało jedynie wspomnienie a szkoda, bo też mieliśmy ochotę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety, faktycznie pozostało wspomnienie :)

      Usuń
  8. Wspaniały, zdrowy i pożywny tatar. Bardzo lubię te w rybnym wydaniu, a Twój prezentuje się wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Tradycyjnego tatara nie ruszę, ale Aguś twojego bym spróbowała :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Tatara lubię i z wołowiny i łososia :) Pyszniutki i pięknie podany :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Jeszcze nie jadłam takiego tatara muszę wypróbować koniecznie :-). Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam. Moim zdaniem tatar z łososia jest obłędny. Ja uwielbiam.
      Pozdrawiam :)

      Usuń
  12. Bardzo lubię, choć sama jeśli robię, to tylko z łososia wędzonego ;)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Spodobał Ci się przepis? Daj G+
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...