Składniki (5 porcji):
400 g świeżego łososia
1 czerwona cebula
2 ogórki konserwowe
1 łyżka soku z cytryny
pieprz do smaku
sól do smaku
Wykonanie:
- Z łososia zdejmujemy skórę i wyjmujemy ości. Rybę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
- Łososia, cebulę i ogórki drobno siekamy nożem. Składniki wkładamy do miski.
- Dodajemy sok z cytryny, pieprz oraz sól do smaku i całość dokładnie mieszamy.
- Tak przygotowany tatar porcjujemy i wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Smacznego :)
Oj jak ja go uwielbiam :) Aguś zaraz do Ciebie wpadam :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńAsia zabierz mnie ze sobą na tą degustację:) Agnieszko szykuj dokładkę:)
OdpowiedzUsuńJuż szykuję :)
UsuńZa tatarem nie przepadamy ale taki z łososia może nam posmakować :)
OdpowiedzUsuńWitam :) widzę, że dla mnie zabraknie... Coś w tym musi być:) Przepis jest, więc zrobię sam :) i spróbuję :) Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńPolecam i życzę smacznego. Mam nadzieję, Darku, że będzie Ci smakować. Ja go uwielbiam. Pozdrawiam :)
UsuńTatar pycha, a ja jednak wrócę do kopytek. Ulżyło mi, bałam się że miałam jakieś zwidy :)))
OdpowiedzUsuńKiedyś z ciekawości zrobiłam z polędwicy,spróbowałam i... przerobiłam na kotlety ;) jakoś surowizna za mną nie przemawia. Ciekawe jak smakują Twoje, może się kiedyś przełamię ;) pozdrawiam ciepło
OdpowiedzUsuńWszyscy już u Ciebie byli, poczęstowali się - więc podejrzewamy, że po pysznym łososiowym tatarze zostało jedynie wspomnienie a szkoda, bo też mieliśmy ochotę:)
OdpowiedzUsuńNiestety, faktycznie pozostało wspomnienie :)
UsuńWspaniały, zdrowy i pożywny tatar. Bardzo lubię te w rybnym wydaniu, a Twój prezentuje się wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńwygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńTradycyjnego tatara nie ruszę, ale Aguś twojego bym spróbowała :-)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie mam jak podesłać :)
UsuńTatara lubię i z wołowiny i łososia :) Pyszniutki i pięknie podany :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńMega apetycznie wygląda. Pycha
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam takiego tatara muszę wypróbować koniecznie :-). Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńPolecam. Moim zdaniem tatar z łososia jest obłędny. Ja uwielbiam.
UsuńPozdrawiam :)
Bardzo lubię, choć sama jeśli robię, to tylko z łososia wędzonego ;)
OdpowiedzUsuń