piątek, 30 września 2016

Schab w ziołach, cebuli i czosnku

Dzisiaj propozycja na lekko pikantny schab w ziołach, cebuli i czosnku. Pikantności nadaje mu kolorowy pieprz i chili. Aromatu tymianek, rozmaryn, cebula i czosnek. 

Pikantny schab w ziołach i czosnku

środa, 28 września 2016

Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i mozzarellą

Dzisiaj kuszę przekąską. Mam dla Was pieczarki faszerowane kaszę jaglaną i mozzarellą. Farsz ma aromat podsmażonej cebulki, czosnku i oregano. 

Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i mozzarellą

poniedziałek, 26 września 2016

Kurczak z majerankiem i czosnkiem, pieczony z ziemniakami

Dzisiaj kolejna propozycja na kurczaka pieczonego z ziemniakami. Tym razem coś dla zwolenników majeranku i czosnku. Ten duet często gości w mojej kuchni.

Kurczak z majerankiem i czosnkiem, pieczony z ziemniakami

piątek, 23 września 2016

Sałatka z roszponką i wędzoną piersią z kurczaka

Dzisiaj mam propozycję na śniadanie. Sałatka z roszponką, pomidorami, słonecznikiem i wędzoną piersią z kurczaka. Delikatna, zdrowa, zielona, sycąca. Do przygotowania w jedną chwilę. Do tego kromka chleba i mamy pyszne śniadanie.

Sałatka z roszponką i wędzoną piersią z kurczaka

środa, 21 września 2016

Pulpety z łopatki, w sosie pomidorowo - bazyliowym

Dzisiaj mam dla Was aromatyczne pulpeciki w sosie pomidorowo - bazyliowym. Pulpety z łopatki, pięknie pachną czosnkiem i ziołami, sos pomidorowy z dużą ilością bazylii, podsmażoną cebulą i cukinią jest gęsty i bardzo aromatyczny. Duża porcja zdrowia na talerzu.

Pulpety w sosie pomidorowo - bazyliowym

poniedziałek, 19 września 2016

Łosoś w ziołach, pieczony z pomidorami

Łosoś w ziołach, pieczony z pomidorami koktajlowymi, to kolejna propozycja na tą pyszną rybę. Ziołowo - czosnkowa marynata pięknie aromatyzuje rybę, a pomidorom nadaje charakteru. Łosoś pieczony w piekarniku jest delikatny, wilgotny, wprost rozpływa się w ustach.
 
Łosoś w ziołach, pieczony z pomidorami

piątek, 16 września 2016

środa, 14 września 2016

Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami

Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami to ciasto, które jest pełne smaków i aromatów. Mocno wyczuwalny smak migdałów, głęboki pomarańczowy aromat oraz puszystość i delikatność, którą nadaje serek ricotta. Czy można chcieć czegoś więcej?

Pomarańczowa babka z ricottą i migdałami
 

poniedziałek, 12 września 2016

Schab w sosie kurkowym

Kurki nadają niesamowitego aromatu daniom. Aby zachowały cały swój aromat, należy umyć je przed samym użyciem i poddać krótkiej obróbce termicznej. Schab w sosie kurkowym to danie proste, ale wykwintne. Nadaje się na obiad niedzielny. Tak przygotowany sos kurkowy jest bardzo aromatyczny, delikatny, wręcz aksamitny. Pyszny, to mało powiedziane :)

Schab w sosie kurkowym

piątek, 9 września 2016

Ciasteczka cantuccini z orzechami laskowymi

Dzisiejsze ciasteczka są wzorowane na oryginalnych włoskich cantuccini z migdałami. Wersja z orzechami laskowymi jest równie pyszna i warta zrobienia. Kruche, słodkie, pachnące pomarańczą   ciasteczka, z grubo siekanymi orzechami. Pyszne i banalnie proste do zrobienia. One nie mogą się nie udać :) 

Ciasteczka cantuccini z orzechami laskowymi

środa, 7 września 2016

Kremowa zupa pomidorowa a'la Caprese

Zupę pomidorową lubię w wielu wariantach, ale ta jest chyba najlepsza. Zupa pomidorowa a'la Caprese, pięknie pachnie bazylią.  Jest zrobiona z dojrzałych, letnich pomidorów. Głębokiego smaku nadaje jej podsmażony czosnek i dobrej jakości oliwa. Smaku dopełniłam mozzarellą, która pod wpływem ciepła zupy zrobiła się mięciutka i lekko ciągnąca. Jeśli jednak wolicie wersję bardziej klasyczną, można zamiast mozzarelli podać ją z grzankami.

Kremowa zupa pomidorowa a'la Caprese

poniedziałek, 5 września 2016

Tarta z waniliową panna cottą, malinami i galaretką

Tarta z waniliową panna cottą, malinami i galaretką, to ciasto warte grzechu. Kuszę Was kaloryczną, mocno waniliową panna cottą, na maślanym cieście, a rozgrzeszam lekkim, malinowym wierzchem z galaretką. Ale, czy można przejść obojętnie obok smakowitej maliny? 


piątek, 2 września 2016

Szaszłyki z łopatki, boczku i cebuli w marynacie ziołowej

Lato się kończy, lecz weekend zapowiada się bardzo słoneczny. Mam dla Was propozycję na grilla. Tym razem szaszłyki z łopatki, boczku i cebulki, w marynacie ziołowej. 


Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...