poniedziałek, 27 lutego 2017

Roladki schabowe z mozzarellą i pomidorami suszonymi

Roladki, czyli mięso z niespodzianką w środku. Tym razem ukryłam w nich ser mozzarella i suszone pomidory. Roladki zrobiłam w sosie cebulowo- paprykowym. Dzięki temu można podać je nie tylko z ziemniakami, ale również z kaszą, którą polewamy aromatycznym sosem.

Roladki z mozzarellą i pomidorami suszonymi

piątek, 24 lutego 2017

Podsmażana brukselka, z czosnkiem

Podając brukselkę do obiadu, zazwyczaj ją podsmażam. Dzięki temu brukselka bardzo zyskuje na smaku. Robi się troszkę bardziej kaloryczna, ale nie jemy jej tak często, aby to był problem. Dzisiejsza propozycja to podsmażona brukselka, doprawiona czosnkiem.

Podsmażana brukselka, z czosnkiem

środa, 22 lutego 2017

Szybkie pączki serowe

Szybkie do wykonania pączki serowe. Zrobiłam je na waniliowych serkach homogenizowanych. Idealna propozycja dla zapracowanych. Ich przygotowanie trwa tyle, ile zajmie nam zmieszanie składników i usmażenie pączków w głębokim tłuszczu. A, że smażą się szybko, więc po godzinie od pomysłu mamy na stole pączki. Najlepsze zaraz po zrobieniu :)

Szybkie pączki serowe

poniedziałek, 20 lutego 2017

piątek, 17 lutego 2017

Tradycyjne, kruche faworki, czyli chrust

Jadłam w życiu faworki z wielu przepisów. Jednak niezmiennie twierdzę, że te tradycyjne są najlepsze. Kruche, tak delikatne, że nawet w rękach potrafią mi się skruszyć. Przepis przekazała mi mama. Te faworki zachwycają wszystkich, których nimi częstuję. Zachęcam do zrobienia. Jestem pewna, że przepis zostanie z Wami na zawsze.

Tradycyjne faworki

środa, 15 lutego 2017

Paprykarz z tuńczykiem

Jeśli lubicie paprykarz, mam dla Was propozycję na domowy paprykarz z tuńczykiem. Paprykarz z tuńczykiem jest delikatny, lekko rybny. Może się skusicie?


Paprykarz z tuńczykiem

poniedziałek, 13 lutego 2017

Pomarańczowe muffiny z nadzieniem z ricotty

Muffinki z nutą pomarańczy i delikatnym nadzieniem z ricotty należą do tych słodkości, od których nie umiem się oderwać. Są to jedne z najlepszych muffinów w mojej kuchni. Zawsze, gdy je zrobię, zachwycam się ich smakiem, a w szczególności połączeniem ricotty z ciastem pomarańczowym. Zachęcam do zrobienia, nie zawiedziecie się :)

Pomarańczowe muffiny z nadzieniem z ricotty

piątek, 10 lutego 2017

Cynamonowe ciasto z jabłkami

Banalnie proste i bardzo dobre ciasto ze startymi jabłkami. Puszyste, wilgotne dzięki jabłkom i bardzo aromatyczne, dzięki cynamonowi. Jeśli się skusicie, to będziecie do niego wracać systematycznie :)

Cynamonowe ciasto z jabłkami

środa, 8 lutego 2017

Śledzie z cebulą, w oleju rydzowym

Jeśli lubicie śledzie, mam dla Was propozycję na śledzie w oleju rydzowym. Olej rydzowy ma bardzo charakterystyczny, lekko korzenny smak, z wyczuwalną nutą cebuli i gorczycy. Ze śledziami komponuje się idealnie.

Śledzie z cebulą,  w oleju rydzowym

poniedziałek, 6 lutego 2017

Kluski a'la kopytka, z kapustą kiszoną

Jeśli miałabym wybrać, jakim daniom nie umiem się oprzeć, z całą pewnością najpierw wymienię wszelkie kluchy i pierogi. Dzisiaj wariacja na temat kopytek, czyli kluski a'la kopytka, z kapustą kiszoną.  Zachęcam do zrobienia. Nie rozczarujecie się :)

Kluski a'la kopytka, z kapustą kiszoną

piątek, 3 lutego 2017

Pasta z serka śmietankowego, tuńczyka i jajka

Pasta z serka śmietankowego, tuńczyka i jajka jest propozycją na kolację. Takie kanapeczki sprawdzą się również na imprezkach, jako przekąska. Pasta jest aromatyczna, konkretna w smaku, a równocześnie, za sprawą serka, delikatna.

Pasta z serka, tuńczyka i jajka

czwartek, 2 lutego 2017

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...