piątek, 30 października 2015

Krokiety z warzywami

Dzisiaj zapraszam na lekkie i aromatyczne danie fit - krokiety z warzywami. 
Bez panierki i z niewielką ilością zdrowej oliwy do podsmażenia warzyw. Zdrowo i kolorowo :)


Krokiety z warzywami


środa, 28 października 2015

Kotlety mielone

Dzisiaj zapraszam na tradycyjną kuchnię polską. Kotlety mielone aromatyzowane cebulą, czosnkiem i majerankiem. Najczęściej podaję je z buraczkami zasmażanymi. Moim zdaniem to idealne połączenie :)

Kotlety mielone

niedziela, 25 października 2015

Spaghetti carbonara

Dzisiaj zapraszam na danie z kuchni włoskiej. Spaghetti carbonara to danie niezwykle proste, szybkie w przygotowaniu i  bardzo dobre. Mimo niewielkiej ilości składników zachwyca aromatem i smakiem. O spaghetti carbonara można powiedzieć, że jest wręcz aksamitne. 


Spaghetti carbonara

czwartek, 22 października 2015

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Dzisiaj zapraszam na ciasto jogurtowe z brzoskwiniami. Ciasto jest proste w wykonaniu, miękkie, puszyste i w smaku cudownie jogurtowe. Myślę, że właśnie dlatego ciasto jogurtowe jest tak bardzo lubiane przez wielu z nas :)


Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

poniedziałek, 19 października 2015

piątek, 16 października 2015

Koktajl z melonem, brzoskwiniami i nasionami chia

Melon Galia jest moim ulubionym melonem. Jego miąższ jest słodki i bardzo aromatyczny. Dzisiaj zapraszam na koktajl owocowy z dodatkiem nasion chia. Koktajl z melonem i brzoskwinią jest pyszny, słodki i pachnie bardzo orzeźwiająco.


Koktajl z melonem, brzoskwiniami i nasionami chia

środa, 14 października 2015

Pulpety w aromatycznym sosie pomidorowym

Dzisiaj zapraszam na pulpety w aromatycznym sosie pomidorowym. Danie to lubię za to, że jest pyszne i porcję  można zamrozić. Po pracy mam gotowy obiad. Danie to nie traci walorów smakowych podczas mrożenia.


Pulpety w aromatycznym sosie pomidorowym

niedziela, 11 października 2015

środa, 7 października 2015

Pieczarki faszerowane mięsem

Pieczarki faszerowane mięsem to kolejne danie idealne na imprezy. Przygotowane wcześniej, wystarczy w odpowiedniej chwili włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszne danie obiadowe :)

Pieczarki faszerowane mięsem

niedziela, 4 października 2015

czwartek, 1 października 2015

Jesienne risotto z grzybami leśnymi

Początek jesieni jest pełen kolorów. Kojarzy mi się z grzybami i kasztanami lecącymi z drzew.
Dzisiaj na moim talerzu podaję jesienne risotto z grzybami leśnymi. 


Jesienne risotto z grzybami leśnymi

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...