poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Sałatka z kapusty pekińskiej, koperku i korniszonów

Dzisiaj kolejna propozycja na sałatkę z dodatkiem koperku. Tym razem jest to sałatka z kapusty pekińskiej i korniszonów. Wiosną i latem, gdy mamy świeży koperek, warto go wykorzystywać w kuchni jak najczęściej. Zachęcam również do mrożenia koperku i aromatyzowania nim naszych dań przez cały rok :)

Sałatka z kapusty pekińskiej, koperku i korniszonów



Składniki:

pół małej główki kapusty pekińskiej
1  czerwona cebula
3 ogórki konserwowe
2 łyżki siekanego koperku (świeżego lub mrożonego)
2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
2 czubate łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku

Wykonanie:
  • Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
  • Cebulę kroimy w drobną kostkę.
  • Ogórki kroimy w kostkę.
  • Kapustę, cebulę i ogórki wkładamy do miski. Dodajemy koperek.
  • Jogurt i majonez łączymy, dokładnie mieszamy i wlewamy do sałatki.
  • Całość solimy oraz pieprzymy i dokładnie mieszamy. 
Smacznego :)

38 komentarzy:

  1. Podoba mi się taki zestaw. Też używam konserwowych do sałatek, jakoś lepiej mi smakują. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również bardzo lubię to zestawienie :)

      Usuń
  2. Pyszna, robię podobną, tylko z ogórkami kiszonymi, muszę spróbować Twojej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna sałatka kochana :) to ja poproszę troszeczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Teraz mamy wielką ochotę na domowe korniszonki :D Sałatka z koperkiem dzisiaj była u nas do obiadu :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To wpadajcie - mam porobione masę słoiczków korniszonków :)

      Usuń
  5. Bardzo lubię sałatki z pekinki :-) a korniszonki uwielbiam, zjadłam już wszystkie zapasy :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również lubię pekińską. Można z niej wiele wyczarować :)

      Usuń
  6. Fajny przepis na smaczną domową sałatkę :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Powiew wiosny w jakże paskudną teraz pogodę

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pogoda paskudna. U mnie właśnie sypie śnieg. A właściwie jest śnieżyca :)

      Usuń
  8. Cudowna, zdrowa i bardzo smaczna sałatka :) Pychotki <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Smakowita i bardzo zdrowa - jak ja to lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Z korniszonami na pewno jest bardzo dobra :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  11. wspaniała sałatka do obiadu lub jako dodatek do kolacji :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Samo zdrowie :) Mrożę koperek, więc zawsze jest po ręką :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Pysznie podana! Sałatki z kapusty pekińskiej są bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Agnieszko
    to jest sałatka, którą bardzo często zabieram do pracy. Dodaję jeszcze odrobinę szczypiorku i drobno pokrojoną szynkę. W sałatce zatapiam połówki ugotowanych jajek i mam pyszotne jedzonko w jednym pojemniku. Możesz spróbować:)
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
  15. świetne połączenie smaków! ;)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Spodobał Ci się przepis? Daj G+
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...