Śledzie w sosie musztardowym

Jeśli lubicie śledzie, mam dla Was propozycję na śledzie w sosie musztardowym.

Śledzie w sosie musztardowym



Składniki:

250 g solonych płatów śledziowych

1 czubata łyżeczka musztardy Dijon
1,5 czubatej łyżeczki musztardy francuskiej
3 czubate łyżki majonezu
4 - 5 czubatych łyżek śmietany 18%
pieprz czarny, mielony- do smaku
1  niewielka cebula

Wykonanie:
  • Śledzie moczymy w zimnej wodzie (minimum kilka godzin). Wodę zmieniamy kilka razy, aż śledzie będą miały odpowiednią słoność.
  • Śledzie kroimy na kawałki 1cm - 2 cm.
  • Cebulę drobno siekamy .
  • Wszystkie składniki sosu mieszamy: musztardę Dijon, musztardę francuską, majonez, śmietanę, pieprz, cebulę.
  • Śledzie zalewamy sosem, mieszamy, zamykamy w słoiczku lub innym naczyniu z pokrywką i wkładamy do lodówki na 48 godzin.
  • Smacznego :)

13 komentarzy:

  1. Agnieszko, narobiłaś mi smaka na śledzie, wyglądają świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Bardzo lubię śledzie.
    Ekstra. Zjadłoby się ze smakiem.
    Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aguś bardzo fajny przepis na śledziki :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie przepadamy za śledziami ale wierzymy, że te są pyszne :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie mogę się napatrzeć na zdjęcie - takiego smaka mi narobiłaś :) Mniam...

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam śledzie. Kiedy zobaczyłam Twój wpis, to się zaśliniłam. Tak przyrządzone śledziki... umm, mniam, zjadłabym. Narobiłaś mi smaka Agnieszko. Kupię dzisiaj i koniecznie zrobię. Na weekend będą w sam raz :)

    OdpowiedzUsuń
  7. i ja nabrałam ochoty na śledzie przez Ciebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Śledzie jem rzadko, w takiej wersji jeszcze nigdy nie próbowałam, ale wyglądają smacznie :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...