Makaron z bazylią, orzeszkami piniowymi, pomidorami i serem Grana Padano

Makaron z bazylią, orzeszkami piniowymi, pomidorami i serem Grana Padano. Aromatyczne i szybkie danie obiadowe, do wykonania w 10 minut.

Makaron z bazylią, orzeszkami piniowymi, pomidorami i serem Grana Padano

Składniki:

około 70 ml oliwy z oliwek
3 duże garści listków bazylii
200 g pomidorków koktajlowych
50 g orzeszków piniowych (polecam Skworcu)
garść startego sera Grana Padano
sól
----------------------------
200 g makaronu tagiatelle (2 porcje)

Wykonanie:
  • Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  • Listki bazylii miksujemy z oliwą. Oliwy powinno być tyle, aby sos był rzadki. Całość lekko solimy.
  • Pomidory kroimy na pół.
  • Ugotowany makaron łączymy z bazyliowym sosem, pomidorami, orzeszkami piniowymi, serem Grana Padano. Mieszamy, podajemy.
  • Smacznego :)

10 komentarzy:

  1. I jak tu nie kochać włoskiej kuchni, proste danie, a takie apetyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie szybkie a zarazem pyszne danie aż chce się zrobić po przyjściu z pracy :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie aromatyczne, pyszne, a zarazem proste połączenia! Palce lizać! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja lubię takie dania :-) jak jest makaron to biorę w ciemno :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smak tkwi w prostocie tego dania. Tak sobie wyobrażam pyszną kuchnię włoską...

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniałe danie :) Prosto, pysznie i pożywnie :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...