Młoda kapusta ze słonecznikiem i koperkiem

Młoda kapusta ze słonecznikiem, koperkiem i cebulą. Idealna do wiosennego obiadu i jako przekąska do pracy.

Młoda kapusta ze słonecznikiem i koperkiem

Składniki:

pół niewielkiej młodej kapusty
duża garść siekanego koperku (może być mrożony)
czerwona cebula
pół szklanki słonecznika (polecam Skworcu)
3 łyżki oleju
1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej
2 łyżki soku z cytryny
sól do smaku

Wykonanie:
  • Kapustę drobno siekamy, solimy i mocno ugniatamy rękoma. Dzięki temu kapusta zmięknie.
  • Dodajemy drobno posiekany koperek oraz drobno pokrojoną czerwoną cebulę.
  • Słonecznik prażymy na suchej patelni i dodajemy do sałatki.
  • Mieszamy: olej, musztardę francuską, sok z cytryny. Łączymy z sałatką.
  • Smacznego :)

10 komentarzy:

  1. Nie wiem jak to się stało, ale jeszcze w tym roku nie jadłam młodej kapusty, czas to nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Młodą kapustę z koperkiem uwielbiam ale ze słonecznikiem jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. apetyczna jest Twoja kapusta

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze w tym roku nie robiłam młodej kapusty.

    OdpowiedzUsuń
  5. To jest coś co mogłybyśmy jeść solo bez żadnych innych dodatków :D No może jeszcze pieczone ziemniaczki by tutaj pasowały :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Doskonały dodatek do obiadu :) Smak dzieciństwa, który chętnie co jakiś czas sobie przypominam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pycha! Właśnie ostatnio ciągle mam wielką ochotę na młodą kapustę :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...