Szaszłyki drobiowe z grilla w przyprawie do gyrosa

Kolejny weekend spędzony przy grillu. 
Tym razem zapraszam na szaszłyki drobiowe w przyprawie do gyrosa. 
Wspaniale smakują z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki :) 

Szaszłyki drobiowe z grilla w przyprawie do gyrosa


Składniki:

cała pierś z kurczaka (wyjdzie 6 małych szaszłyków)
3 czubate łyżeczki przyprawy do gyrosa (mi smakuje przyprawa firmy Kamis)
3- 4 łyżki oleju
patyczki do szaszłyków

Wykonanie:

  • Mięso przygotowujemy 2 godziny przed grillowaniem.
  • Piersi myjemy, kroimy na kawałki grubości około 1,5 cm. Dodajemy olej oraz przyprawę i wszystko dokładnie mieszamy.
  • Tak przygotowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków.
  • Rozpalamy grilla. Drób grillujemy na niewielkim żarze około 8 - 10 minut. Po około 4-5 minutach, szaszłyki obracamy na druga stronę. 
  • Czas grillowania zależy od temperatury w grillu.
  • Smacznego :)



Uczta pod gołym niebem

12 komentarzy:

  1. Hej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Czekoladowa muffinka po więcej informacji :)

    czekoladowa---muffinka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię szaszłyki i nie mogę się doczekać, aż spróbuję upichcić je po Twojemu:). Pozdrawiam, Ola Rejmak

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam szaszłyki a szczególnie z grilla.Są naprawdę smaczne i zdrowe.Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawy pomysł. Ja jednak nie przepadam za gotowymi mieszankami przypraw, ale w wersji z własną mieszanką chętnie spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale mi smaka narobilas na miesko z grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak zwykle pysznie! Aż mi ślinka pociekła 😋

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...