Kolejny weekend spędzony przy grillu.
Tym razem zapraszam na szaszłyki drobiowe w przyprawie do gyrosa.
Wspaniale smakują z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki :)
cała pierś z kurczaka (wyjdzie 6 małych szaszłyków)
3 czubate łyżeczki przyprawy do gyrosa (mi smakuje przyprawa firmy Kamis)
3- 4 łyżki oleju
patyczki do szaszłyków
Wykonanie:
- Mięso przygotowujemy 2 godziny przed grillowaniem.
- Piersi myjemy, kroimy na kawałki grubości około 1,5 cm. Dodajemy olej oraz przyprawę i wszystko dokładnie mieszamy.
- Tak przygotowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków.
- Rozpalamy grilla. Drób grillujemy na niewielkim żarze około 8 - 10 minut. Po około 4-5 minutach, szaszłyki obracamy na druga stronę.
- Czas grillowania zależy od temperatury w grillu.
- Smacznego :)
Hej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Czekoladowa muffinka po więcej informacji :)
OdpowiedzUsuńczekoladowa---muffinka.blogspot.com
Dziękuję za nominację. Dołączam do zabawy :)
UsuńLubię szaszłyki i nie mogę się doczekać, aż spróbuję upichcić je po Twojemu:). Pozdrawiam, Ola Rejmak
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
UsuńUwielbiam szaszłyki a szczególnie z grilla.Są naprawdę smaczne i zdrowe.Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńPozdrawiam również :)
UsuńCiekawy pomysł. Ja jednak nie przepadam za gotowymi mieszankami przypraw, ale w wersji z własną mieszanką chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAle mi smaka narobilas na miesko z grilla :)
OdpowiedzUsuńNie ma rady. Musisz zrobić :)
UsuńJak zwykle pysznie! Aż mi ślinka pociekła 😋
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa :)
Usuń