Początek lata pachnie koprem, czosnkiem i ogórkami małosolnymi.
Ciekawe jest to, że czas oczekiwania, aż ogórki małosolne będą gotowe do jedzenia, zależy od pogody. Czym jest cieplej, tym szybciej się robią.
Składniki:
małe ogórki gruntowe
czosnek
gałązki kopru
korzeń chrzanu
sól
Wykonanie:
Do słoika wkładamy ogórki, kilka obranych ząbków czosnku, gałązki kopru, obrany korzeń chrzanu. Całość zalewamy gorącą osoloną wodą: na litr wody 1 czubata łyżka soli. Uzbrajamy się w cierpliwość i po 2 dniach zajadamy pyszne ogórki małosolne.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.