Ogórki małosolne

Początek lata pachnie koprem, czosnkiem i ogórkami małosolnymi. 
Ciekawe jest to, że czas oczekiwania, aż ogórki małosolne będą gotowe do jedzenia, zależy od pogody. Czym jest cieplej, tym szybciej się robią.

Ogórki małosolne



Składniki:

małe ogórki gruntowe
czosnek
gałązki kopru
korzeń chrzanu
sól

Wykonanie:

Do słoika wkładamy ogórki, kilka obranych ząbków czosnku, gałązki kopru, obrany korzeń chrzanu. Całość zalewamy gorącą osoloną wodą: na litr wody 1 czubata łyżka soli. Uzbrajamy się w cierpliwość i po 2 dniach zajadamy pyszne ogórki małosolne.

Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...