Kolejna propozycja na kolorową pastę z awokado. Tym razem awokado z wędzonym łososiem i koperkiem. Prosto, zdrowo i aromatycznie.
bardzo dojrzałe awokado
2 łyżeczki soku z cytryny
150 g wędzonego łososia
1 czubata łyżeczka siekanego koperku (świeżego lub mrożonego)
pieprz
sól do smaku
listki bazylii do ozdoby
Wykonanie:
- Awokado obieramy ze skórki, przekładamy do miseczki, dodajemy sok z cytryny i dokładnie rozgniatamy widelcem.
- Łososia kroimy na małe kawałki i dodajemy do awokado.
- Dodajemy koperek.
- Całość pieprzymy i solimy do smaku.
- Kanapeczki ozdabiamy malutkimi listkami bazylii.
Smacznego :)
Ciekawa jestem jak smakuje
OdpowiedzUsuńSmakuje niesamowicie :)
UsuńBardzo lubimy awokado na kanapkach. Świetny przepis. :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że przepis się podoba :)
UsuńPiękne kolory na kanapce. Pyszna pasta :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu :)
UsuńPysznie podane kanapki:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńAwokado jest super do past - kremowe i dobrze się rozsmarowuje. Z łososiem to coś pysznego :}
OdpowiedzUsuńNiektórzy uwielbiają łososia z majonezem a my właśnie uważamy, że z awokado jest o wiele lepszy :D Pycha :D
OdpowiedzUsuńOsobiście również bardzo lubię awokado :)
UsuńMuszę wypróbować bo samo w sobie awokado do mnie nie przemawia
OdpowiedzUsuńSpróbować Małgosiu zawsze można. Awokado samo w sobie nie ma smaku. Dopiero z dodatkami go nabiera. Ono jest jak mozzarella. Sama prawie bez smaku, z pomidorem, bazylią i oliwą bajka :)
UsuńFajna pasta, lubię takie dodatki na kanapki
OdpowiedzUsuń:)
UsuńSuper przystawka:)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Ci się podoba :)
UsuńPyszna pasta! Świetne połączenie smaków <3 Jadłabym z ochotą.
OdpowiedzUsuń<3
UsuńPyszna pasta Aguś :) z chęcią bym taką kromeczkę zjadła :)
OdpowiedzUsuńWirtualnie podsyłam :)
UsuńApetycznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAgnieszka super kanapeczki się prezentują :)
OdpowiedzUsuńAwokado ma piękny kolorek :)
Usuńświetna pasta :) akurat mam w lodówce i awokado i łososia :)
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
UsuńBardzo lubię awokado, a już z łososiem to nie mówię jak :-) Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńJa również. Pozdrawiam :)
UsuńAguś wspaniałe kanapeczki, podbieram jedną na kolację :-) pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńOczywiście Marzenko :)
UsuńMmmm, idealna pasta na śniadanie, mniam!
OdpowiedzUsuńMiło mi :)
UsuńCiekawe połączenie smaków - rewelacyjna pasta! :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :)
UsuńJaka super pasta, samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuńAwokado i wędzony łosoś to dla mnie ideały jeśli chodzi o kanapki, ależ bym zjadła kilka takich kromeczek:)
OdpowiedzUsuńPodrzucam wirtualnie :)
UsuńIdealne połączenie, dla mnie bomba :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :)
UsuńAgnieszka łosoś i awokado to dwa najlepsze źródła cennych tłuszczy! :) Przepis w samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za taką piękną opinię :)
UsuńSuper pasta, wszystkie składniki bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie łączyłam łososia i awokado. Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj. Może Ci posmakuje :)
Usuń