Kolejna propozycja na podanie szparagów. Szparagi z marchewką i sezamem, podsmażane na patelni. Sezam nadaje tu głównej nuty smakowej :)
2 duże marchewki
pęczek zielonych szparagów
kilka łyżek oliwy z oliwek
łyżeczka masła
sól
3 czubate łyżeczki sezamu
Przygotowanie:
- Marchewkę obieramy i kroimy w słupki.
- Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki, obieramy końce i kroimy na mniejsze kawałki.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę.
- Wrzucamy marchewkę, solimy i podsmażamy aż zmięknie i się apetycznie przyrumieni. Tak przygotowaną marchewkę zdejmujemy z patelni.
- Na tą samą oliwę wrzucamy szparagi. Solimy je i podsmażamy aż zmiękną i się lekko przyrumienią (około 6 minut).
- Szparagi odgarniamy na bok. Dodajemy masło i sezam. Podsmażamy go 2 minuty.
- Ponownie dodajemy marchewkę, mieszamy. Podsmażamy chwilę, aby marchewka się podgrzała.
- Gotowe.
- Smacznego :)
Uwielbiam szparagi :) Pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńPychotka!
OdpowiedzUsuńPatrząc na to danie zrobiłam się głodna. Pycha!!! :)
OdpowiedzUsuńA to znaczy, że właściwie działa zdjęcie :)
UsuńSmaczny przepis, na pewno tak przygotuje szparagi:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i życzę smacznego :)
UsuńSezamowe nuty fajnie pasują do takich warzyw :)
OdpowiedzUsuńBardzo pięknie się prezentuje to danie :)
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię szparagi.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam również :)
UsuńSmaczne połączenie :)
OdpowiedzUsuńsuper dodatek do obiadu ;)
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda pysznie ☺
OdpowiedzUsuńPrezentuje się pysznie i zdrowo. :-) Chętnie skorzystam z Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę. Życzę smacznego :)
UsuńProsto i smacznie, czyli to co lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńAgniesiu kochana moja, dla mnie bez marchewki poproszę :)
OdpowiedzUsuńDla Ciebie zawsze :)
Usuń