Pasta z serka śmietankowego i ryby wędzonej

Mam dla Was pomysł na smaczną kolację. Pasta z serka śmietankowego i ryby wędzonej - prosta, delikatna i pyszna :)

Pasta z serka śmietankowego i ryby wędzonej




Składniki:

150 g serka naturalnego, śmietankowego
średnia cebula czerwona
1 wędzony morszczuk
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
  • Serek przekładamy do miski.
  • Rybę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem i przekładamy do serka.
  • Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
  • Solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy.
  • Smacznego :)

37 komentarzy:

  1. Bardzo lubię pasty rybne z tuńczykiem lub makrelą wędzoną, ale z morszczukiem jeszcze nie próbowałam. Twoja pasta wygląda bardzo smacznie, a przepis jest zacny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł kochana :-) musi być pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam pasty z wędzonych ryb! :) szczególnie makreli! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smacznie wygląda, chętnie zrobię taką. Pozdrawiam serdecznie Agnieszko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. I zapach takiej pasty musi być bardzo apetyczny :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy pomysł, zwykle pastę z wędzonej ryby przygotowuję z majonezem i cebulą lub szczypiorkiem, ale taka z serkiem też zapowiada się pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię takie smarowidła! Dzisiaj jadłam z halibuta na degustacji w markecie i stwierdziłam, że chyba pora, abym sama takie zrobiła :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Prosty i szybki przepis, czyli to co lubię najbardziej :) skorzystam ponieważ jest to świetna propozycja na śniadanie bądź kolację !

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszna i pożywna pasta. Bardzo lubię takie smakowite smarowidła :D

    OdpowiedzUsuń
  10. jak dawno wędzonej rybki nie jadłam ;o

    OdpowiedzUsuń
  11. Serek biały plus rybka to takie trochę nie moje połączenie więc nie wiem czy by mi to posmakoiwało

    OdpowiedzUsuń
  12. Pycha ;) Wpadam na śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Fajnie wygląda, smacznie się zapowiada. :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo lubię pasty rybne - często robię je z wędzonej makreli, jogurtu, szczypiorku i jajek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie mogę jeść szczypiorku, ale super nadaje smaku i zapachu :)

      Usuń
  15. Pyszna pasta do chleba, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Takie pasty goszczą u mnie na kanapkach najczęściej :) Z tym, że ja najczęściej robię z makrelą :) Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  17. Też znam taką pastę, ale już dawno jej nie robiłam, narobiłas mi apetytu, chyba zrobię w tygodniu:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Świetny pomysł na odmianę prostej, tradycyjnej kanapki :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...