Składniki:
15 średnich pieczarek
sól
pieprz
1 płaska łyżeczka tymianku
1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich
6 łyżek oleju rzepakowego
Wykonanie:
- Pieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekładamy do naczynia, polewamy olejem i mieszamy, aby olej pokrył je jak najdokładniej.
- Pieczarki z obu stron solimy i pieprzymy.
- Na koniec obsypujemy je tymiankiem oraz ziołami prowansalskimi i jeszcze raz delikatnie mieszamy.
- Tak przyprawione pieczarki odstawiamy na godzinę. Po tym czasie nadziewamy je na patyczki do szaszłyków.
- Pieczarki grillujemy do efektu zrumienienia, obracając od czasu do czasu. Trwa to około 10 -15 minut. Czas zależy od temperatury na grillu.
- Smacznego :)
Bardzo lubię pieczarki, pod każdą postacią nawet te surowe. Dlatego zabieram jeden patyczek :)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę :)
UsuńPieczarki grillowane - to to co my bardzo lubimy:) możemy się poczęstować?
OdpowiedzUsuńOczywiście. Bardzo proszę :)
UsuńSuper :) Zamiast mięska mogłybyśmy raczyć się takimi pieczarkami :D
OdpowiedzUsuńJa też :D
UsuńWspaniale wyglądają :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńTo idealna propozycja dla mnie! Uwielbiam pieczarki i tymianek :)
OdpowiedzUsuńPieczarki sa PYCHOTA !!!!!!!!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowały :)
UsuńFajna propozycja na grillowanie w maju. Skorzystam :).
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
UsuńSzaleję za pieczarkami! A te Twoje wyglądają, jakby tylko czekały, aż wkradnę się przez ekran komputera do talerza i je zjem :)
OdpowiedzUsuńMoże kiedyś technika tak się rozwinie, że będę mogła tak podrzucić. Pozdrawiam :)
UsuńTrzeba w końcu rozpocząć sezon grillowy :-)
OdpowiedzUsuńCzas najwyższy. Już się chce posiedzieć przy grillu :)
Usuń