300 ml śmietany 30%
300 ml mleka
100 g cukru
4 czubate łyżeczki żelatyny
szklanka jagód
Wykonanie:
- Do garnka wlewamy śmietanę i mleko oraz wsypujemy cukier i doprowadzamy do zagotowania, od czasu do czasu mieszając, w celu rozpuszczenia się cukru.
- Zdejmujemy z ognia, wsypujemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia.
- Masę dzielimy na 2 części. Do jednej z nich wlewamy zmiksowane blenderem jagody. Wlewamy do pojemniczków masę jagodową i wstawiamy je do lodówki.
- Pilnując, aby masa biała, której nie wstawiliśmy do lodówki się nie ścięła, czekamy, aż masa jagodowa stężeje. Gdy masa jagodowa się zetnie, wylewamy na nią masę śmietankową. Całość wstawiamy do lodówki.
- Aby gotowy deser łatwo wyjąć z pojemniczków, wstawiamy je na 5 - 10 sekund do miseczki z ciepłą wodą.
- Deser podajemy na talerzyku. Smacznego :)
bardzo kusząca!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńJaka ładna kusząca "babeczka" :)
OdpowiedzUsuńA jaka smaczna była. Jagody jednak są niezawodne :)
UsuńPycha, zjadłabym takie cudo, wygląda niezwykle smacznie :)
OdpowiedzUsuńByła smaczna, dziękuję :)
UsuńPyszny i do tego niezwykle ładny deser.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Pięknie wygląda, a jak fantastycznie rozwijasz się
OdpowiedzUsuńStaram się jak mogę :)
UsuńPanna cotta w połączeniu z jagodami, to musi być pyszne *.*
OdpowiedzUsuńByło pyszne :)
UsuńWygląda kusząco:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWspaniała ci wyszła kochana :-) cudo :-)
OdpowiedzUsuńWygląda super :D !!!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńcudna:) jakie zdjecie!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńpysznie jagodowo :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńSuper deser na lato:)
OdpowiedzUsuńO mniam, jak to cudnie wygląda, muszę w końcu zrobić ten deser, ciągle zapominam:)
OdpowiedzUsuńKoniecznie. Jest pyszny :)
Usuńwygląda naprawdę wspaniale :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń