Camembert grillowany, z ziołami i czosnkiem. Pachnący, pyszny, rozpływający się po rozkrojeniu. Idealna przekąska pomiędzy innymi daniami grillowymi.
Składniki:
1 ser camembert
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 płaskiej łyżeczki oregano
sól
pieprz
Wykonanie:
- Urywamy kawałek folii aluminiowej, w którym będziemy grillowali camembert. Środek folii -strony błyszczącej- smarujemy 1 łyżeczką oliwy. Na oliwę kładziemy ser.
- Na górę sera: wylewamy 1 łyżeczkę oliwy, dodajemy pieprz, szczyptę soli, oregano, czosnek.
- Folię zawijamy.
- Ser kładziemy na grillu, na średnim żarze i grillujemy 15 - 20 minut. W tym czasie dół sera lekko się przyrumieni, środek rozpuści, a ser przejdzie aromatem ziół.
- Smacznego :)
Nie wiem ile takich serków musiałbym przygotować, żeby się najeść. :)
OdpowiedzUsuńNajeść? To raczej dużo :)
Usuńja zjadam jeden taki serek z podpieczonym chlebem i jestem najedzona :) ale dla męża jeden to za mało :) :)
UsuńBardzo lubię pod każdą postacią, a Twoja propozycja zachęca do zjedzenia :) Pysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki serek☺
OdpowiedzUsuńTaki rozpuszczony ser jest mega cudowny <3
OdpowiedzUsuńJest super :)
UsuńOby więcej takich przepisów.
OdpowiedzUsuńPyszności wspaniałe :)
Pozdrawiam!
O kurcze, co ja za pyszności cały czas tu wynajduję. Nigdy bym na to sama nie wpadła!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że przepisy Ci się podobają. :)
UsuńMmm ale bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńTaki serek z grilla musi smakować wspaniale :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię sery zapiekane :-) zjadłabym z chęcią taki :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł Aguś, aż muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńNie próbowałam, ale to po prostu musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńi tak pysznie rozpuszczony, bajka :) choć rzadko sobie pozwalam na taką rozpustę
OdpowiedzUsuńPyszny serek. Świetny pomysł -:)
OdpowiedzUsuńTakie ser jako starter...pychotka!
OdpowiedzUsuń