Camembert grillowany z ziołami i czosnkiem

Camembert grillowany, z ziołami i czosnkiem. Pachnący, pyszny, rozpływający się po rozkrojeniu. Idealna przekąska pomiędzy innymi daniami grillowymi.


Camembert grillowany z ziołami i czosnkiem



Składniki:

1 ser camembert
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 płaskiej łyżeczki oregano
sól
pieprz

Wykonanie:
  • Urywamy kawałek folii aluminiowej, w którym będziemy grillowali camembert. Środek folii -strony błyszczącej- smarujemy 1 łyżeczką oliwy. Na oliwę kładziemy ser.
  • Na górę sera: wylewamy 1 łyżeczkę oliwy, dodajemy pieprz, szczyptę soli, oregano, czosnek. 
  • Folię zawijamy.
  • Ser kładziemy na grillu, na średnim żarze i grillujemy 15 - 20 minut. W tym czasie dół sera lekko się przyrumieni, środek rozpuści, a ser przejdzie aromatem ziół.
  • Smacznego :)


18 komentarzy:

  1. Nie wiem ile takich serków musiałbym przygotować, żeby się najeść. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najeść? To raczej dużo :)

      Usuń
    2. ja zjadam jeden taki serek z podpieczonym chlebem i jestem najedzona :) ale dla męża jeden to za mało :) :)

      Usuń
  2. Bardzo lubię pod każdą postacią, a Twoja propozycja zachęca do zjedzenia :) Pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki rozpuszczony ser jest mega cudowny <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Oby więcej takich przepisów.
    Pyszności wspaniałe :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. O kurcze, co ja za pyszności cały czas tu wynajduję. Nigdy bym na to sama nie wpadła!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że przepisy Ci się podobają. :)

      Usuń
  6. Taki serek z grilla musi smakować wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię sery zapiekane :-) zjadłabym z chęcią taki :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo fajny pomysł Aguś, aż muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie próbowałam, ale to po prostu musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. i tak pysznie rozpuszczony, bajka :) choć rzadko sobie pozwalam na taką rozpustę

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszny serek. Świetny pomysł -:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...