Chorizo to kiełbasa hiszpańska o bardzo charakterystycznym smaku. Proponuję Wam podsmażyć ją na patelni, razem z cebulką i aromatycznymi przyprawami. Do tego bagietka i mamy pyszną przekąskę lub kolację.
Składniki:
100 g kiełbasy chorizo klasycznego
3 łyżki oliwy
2 średnie cebule
1/2 płaskiej łyżeczki papryki słodkiej
1/3 płaskiej łyżeczki papryki ostrej
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Chorizo drobno kroimy i podsmażamy na oliwie.
- Kiełbasę zdejmujemy z patelni.
- Na ten sam tłuszcz wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka i podsmażamy ją do zeszklenia. W międzyczasie do cebuli dodajemy przyprawy.
- Do podsmażonej cebuli ponownie dodajemy chorizo i chwilę razem podgrzewamy.
- Jeszcze ciepłe podajemy na bagietce.
- Smacznego :)
Jak zwykle pysznie u ciebie kochana :) miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Asiu :)
UsuńPyszne jedzonko. Na śniadanie w sam raz :)
OdpowiedzUsuńTo prawda :)
UsuńOoooo, podoba mi się ten przepis!
OdpowiedzUsuńZachęcam do zrobienia :)
UsuńUwielbiam chorizo za jej pikantność :) Podoba mi się ten przepis :)
OdpowiedzUsuńJa akurat użyłam tego delikatnego, ale dodałam ostrości i było pikantnie :)
UsuńMniam jakie pyszności :-) częstuje się :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie przekąski :)
OdpowiedzUsuńdo piwa idealna przegryzka;D
OdpowiedzUsuńPrawda :)
Usuńjak my się rozumiemy:D
UsuńBardzo lubię kiełbasę chorizo. Odkąd pierwszy raz ją upiłam, to mi zasmakowała. Twój pomysł na wykorzystanie jej podoba mi się. Jest i pomysłowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Krysiu :)
UsuńAlez pysznie wygląda, chetnie bym zjadła
OdpowiedzUsuńZachęcam do zrobienia :)
UsuńSame pyszności:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńnie próbowałam jeszcze tej kiełbaski :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do spróbowania, chociaż trudno ją kupić. Przynajmniej u mnie :)
UsuńBardzo lubię chorizo, smażona smakuje pysznie, chętnie skusiłabym się na taką kanapkę :)
OdpowiedzUsuńCzęsto na blogach czy w TV mówi się o chorizo a tak naprawdę to nigdy nie miałyśmy okazji jej spróbować. :-\ Ciekawi nas nawet ten smak :-)
OdpowiedzUsuńZachęcam do spróbowania. Nie można jej porównać do żadnej polskiej wędliny :)
UsuńOj taka kolacja to jest coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
UsuńBardzo często kupuję chorizo:-) Nie wiedziałam,że można dostać ją także w Polsce. Podsmażone chorizo jest naprawdę wspaniałym pomysłem np na kolację :-)
OdpowiedzUsuńMożna kupić, ale nie zawsze :)
UsuńBardzo lubię chorizo, proste i pyszne danie:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńBardzo apetyczny blog, zostanę na dłużej :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:)
UsuńJadłam tę kiełbaskę, jest bardzo smaczna.
OdpowiedzUsuńTo prawda :)
UsuńSzybko i pysznie :))
OdpowiedzUsuń:)
UsuńMmmm jakie apetyczne kanapeczki. Pozdrawiam Agnieszka :)
OdpowiedzUsuńRównież pozdrawiam Elu :)
Usuńpyszności:)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPodoba mi się taki pomysł na przekąskę! Oj moja dupcia urośnie przez zimę, coś mi się tak wydaje ;)
OdpowiedzUsuńDobrego nigdy za wiele :)
Usuńwspaniała propozycja na przystawkę :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńCudnie to wygląda, smakuje pewnie też nieźle ;-)
OdpowiedzUsuńSmakuje bardzo dobrze :)
Usuń