Proste do zrobienia szaszłyki z kiełbasy i cebuli. Dobrej jakości kiełbasa i pachnąca, miękka cebula. Grillowane niebo w buzi.
Składniki (4 szaszłyki):
3 kiełbasy
kilka małych cebul
2 łyżki oleju rzepakowego
sól
Wykonanie:
- Cebule kroimy na cienkie plastry. Z obu stron smarujemy ją olejem. Najlepiej zrobić to pędzlem kuchennym. Cebulę posypujemy (z obu stron) solą.
- Kiełbasę kroimy na grubsze plastry.
- Na patyczki nadziewamy naprzemiennie cebulę z kiełbasą. Robimy to jak najbardziej ściśle, aby cebula przywierała do kiełbasy.
- Kiełbasę z cebulą grillujemy na niewielkim żarze. Moja leżała na grillu około 25 minut. Dzięki temu cebula zmięknie i będzie miała pyszny smak i zapach. Przy krótkim grillowaniu na mocnym żarze cebula nie zdąży zmięknąć.
- Smacznego:)
Chyba czegoś takiego właśnie poszukiwałam.
OdpowiedzUsuńLubię szaszłyki.
Jestem bardzo ciekawa tego smaku.
Szkoda, że nie znałam wcześniej takiego szaszłykowego połączenia.
Pozdrawiam piątkowo :)
Bardzo lubię szaszłyki :) Mega pyszności i zero komplikacji :) Nie mogą się nie udać :)
OdpowiedzUsuńTo prawda :)
UsuńIdealna propozycja na weekend :D
OdpowiedzUsuńAż mi ślinka cieknie na ich widok, mniam :)
OdpowiedzUsuńAle mi smaku narobiłaś. Zjadłabym 😃
OdpowiedzUsuńAle tu pyszności zjadłam bym
OdpowiedzUsuńPycha1 robie podobnie tylko daję więcej warzyw
OdpowiedzUsuńTe Twoje grillowe przysmaki kuszą niesamowicie ;D Kolejna świetna propozycja :)
OdpowiedzUsuńbardzo dawno nie jadłam szaszłyków, pysznie :)
OdpowiedzUsuńDokładnie... niebo w buzi. Uwielbiam takie grillowane szaszłyki :)
OdpowiedzUsuńZrobiło się zimno, a ja już zatęskniłam za grillem. Mniam, świetny pomysł!!1
OdpowiedzUsuńPycha! Muszą smakować świetnie :)
OdpowiedzUsuńTaka przypieczona cebulka jest pycha :D
OdpowiedzUsuń