Dzisiaj zachęcam do samodzielnego zrobienia sosu do tortilli. Sos jogurtowo - majonezowy z dodatkiem keczupu i czosnku nada charakteru Waszej tortilli.
Po przepis na tortillę i farsz do niej zapraszam TUTAJ
Składniki:
małe opakowanie jogurtu naturalnego - około 200 g
3 czubate łyżki keczupu
3 czubate łyżki ulubionego majonezu
1 czubata łyżeczka siekanego koperku - świeżego lub mrożonego
2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
Wszystkie składniki sosu mieszamy. Sos schładzamy.
Smacznego :)
Już czuję jak musi wspaniale smakować :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam Krysiu :)
UsuńSmaczny:)
OdpowiedzUsuńTaki sosik fajnie do brokuła by pasował :)
OdpowiedzUsuńzapowiada się smakowicie :) na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńKasia Troszok
Idealny...
OdpowiedzUsuńWspaniały sosik Aguś :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko :)
UsuńJa bardzo lubię wszelkiego rodzaju sosy do tortilli
OdpowiedzUsuńz pewnością musi byc pyszny to teraz czekam na przepis na tortille :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSDR
Bardzo lubię taki sos, często też robię na bazie jogurtu:)
OdpowiedzUsuńTaki sos nada smaku niejednemu daniu. Mniam :)
OdpowiedzUsuńPyszny bo domowy :) pozdrawiam Cię Aguś :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Asiu :)
UsuńPozdrawiam :)
Uwielbiam tortille, także pomysł na sos trafiony dla mnie idealnie :)
OdpowiedzUsuńZachęcam w takim razie do zrobienia :)
UsuńOdpowiedni sos to podstawa pysznej tortilli. Chętnie wypróbuję Twój pomysł :)
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
UsuńUwielbiam tortillki a nigdy nie mogłam znaleźć dobrego sosu do nich :)
OdpowiedzUsuńNa pewno wypróbuję Twój przepis :)
Karolina