Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej czosnek, koloru kapusta, a zapachu i smaku koperek. Pasuje do dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem.
Składniki:
pół główki małej kapusty czerwonej
2 łyżki soku z cytryny
1 cebula
3 czubate łyżki siekanego, świeżego koperku
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 płaska łyżeczka cukru pudru
sól i pieprz do smaku
2 duże łyżki majonezu
Wykonanie:
- Kapustę szatkujemy, polewamy sokiem z cytryny, mieszamy.
- Cebulę drobno kroimy, dodajemy do kapusty.
- Dodajemy koperek, czosnek, cukier puder, pieprz, majonez oraz sól do smaku.
- Całość mieszamy.
- Sałatkę wkładamy do lodówki na 2 godziny.
- Smacznego :)
To akurat moja ulubiona pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
UsuńWyglada bardzo smacznie i z pewnoscią smaku jej nie brakuje ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię surówkę z czerwonej kapusty, ale jeszcze nigdy nie dodawałam czosnku, muszę spróbować tej wersji :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie surówki do obiadu :)
OdpowiedzUsuńLubię czerwoną kapuchę.
OdpowiedzUsuńIdealna na jesień. Bardzo ją lubię, ale nie dodawałam czosnku. Uwielbiam ją do klusek.
OdpowiedzUsuńMiłego tygodnia Ci życzę :)
Do klusek idealna :)
UsuńBardzo taką lubię ☺
OdpowiedzUsuńooo aja nie dodaję czosnku i koperku - muszę spróbować Twojej wersji:)
OdpowiedzUsuńZachęcam :)
UsuńBardzo lubię takie surówki obiadowe :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńOj bardzo chętnie byśmy zjadły ją z kluskami śląskimi :D
OdpowiedzUsuńAguś ale mi chęci narobiłaś na taką surówkę, dawno nie jadłam z czerwonej kapusty, mniam :)
OdpowiedzUsuńPyszna i zdrowa suróweczka :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię jej smak :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię surówki z czerwonej kapusty, z kluskami śląskimi to już w ogóle byłby odjazd :D
OdpowiedzUsuńWidzę, że jak zwykle u Ciebie - pysznotka :)
OdpowiedzUsuńPomysł super, bo surówki wręcz uwielbiam.
Lubię takie pyszne propozycje z czerwonej kapusty :)
Pozdrawiam ciepło :)
Pysznie i domowo :)
OdpowiedzUsuńTo ja poproszę tę surówkę jutro na obiad :) Musi być pyszna!
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna i wspaniale doprawiona :)
OdpowiedzUsuńdawno nie jadłam czerwonej kapusty, pyszna surówka :)
OdpowiedzUsuńSurówki z czerwonej kapusty są bardzo smaczne i mają piękny kolor :) Twoja musi być przepyszna :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam nigdy surówki z kapusty z koperkiem, będę musiała wypróbować, bo wygląda smakowicie :))
OdpowiedzUsuń