Camemgert grillowany z suszonymi pomidorami i czosnkiem

Camembert grillowany, z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią. Mięciutki, delikatny, rozpływający się po rozkrojeniu. Idealna przekąska pomiędzy innymi daniami grillowymi.

Camemgert grillowany z suszonymi pomidorami i czosnkiem

Składniki:

1 ser camembert
1 płaska łyżeczka mieszanki przypraw: suszone pomidory, bazylia i czosnek (polecam Skworcu)
1 ząbek czosnku
oliwa

Wykonanie:
  • Urywamy kawałek folii aluminiowej, w którym będziemy grillowali camembert. Środek folii -strony błyszczącej- smarujemy 1 łyżeczką oliwy. Na oliwę kładziemy ser.
  • Na górę sera: wylewamy 1 łyżeczkę oliwy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sypiemy mieszankę przypraw.
  •  Folię zawijamy.
  • Ser kładziemy na grillu, na średnim żarze i grillujemy 15 minut. W tym czasie dół sera lekko się przyrumieni, środek rozpuści, a ser przejdzie aromatem ziół.
  • Smacznego :)

8 komentarzy:

  1. Pyszne danie, ja lubię z dodatkiem żurawiny, która świetnie pasuje do sera :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki z grilla musi być mega pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyborny camembert! Uwielbiam go w takim ciepłym wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię ten ser. Wersja zapiekana jest pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam połączenie camemberta z suszonymi pomidorami podobną rozkosz dla podniebienia tworzy zapiekany camembert z żurawiną :) Prócz warzywnych szaszłyków oraz z dodatkiem łososia to właśnie camembert znika najszybciej z grillowego menu :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...