Pesto z mielonymi migdałami

Delikatne, aksamitne, mocno aromatyczne, pesto z mielonymi migdałami. Jest doskonałym dodatkiem do makaronu i dressingiem do sałatek. 

Pesto z mielonymi migdałami

Składniki:

100 ml oliwy z oliwek
1 duża doniczka bazylii
50 g mielonych migdałów (polecam Skworcu)
2 duże ząbki czosnku
sól
pieprz

Wykonanie
  • Do kielicha blendera wlewamy oliwę oraz dodajemy listki bazylii, mielone migdały, ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Całość miksujemy.
  • Smacznego :)

14 komentarzy:

  1. Ciekawy pomysł na pesto z użyciem migdałów zamiast orzeszków piniowych, chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nie jadłam pesto ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam domowe pesto i dodaje do wielu dań 😃

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawy pomysł z dodaniem migdałów. Muszę spróbować takiego smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakiś czas robiłyśmy z nerkowcami ale takie też musimy spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Właśnie szukałam takiego przepisu. Dzięki! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Oj, wspaniała miseczka pyszności. Lubię pesto. Twoje pysznie dosmaczyłaś migdałami. Chętnie wypróbuję:) Miłego dnia Aguś :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nigdy sama nie robiłam pesto :) Wygląda pysznie, chętnie zjadłabym go w towarzystwie makaronu :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo lubię domowe pesto, choć chyba najbardziej z rukoli. Ma przyjemny, lekko pikantny posmak. Takie pesto z makaronem smakuje idealnie <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Mniam, domowe pesto jest najlepsze☺

    OdpowiedzUsuń
  11. Idealny dodatek do makaronu, mniam! :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Z makaronem i parmezanem musi smakować wyśmienicie!!!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...