Delikatne, aksamitne, mocno aromatyczne, pesto z mielonymi migdałami. Jest doskonałym dodatkiem do makaronu i dressingiem do sałatek.
Składniki:
100 ml oliwy z oliwek
1 duża doniczka bazylii
50 g mielonych migdałów (polecam Skworcu)
2 duże ząbki czosnku
sól
pieprz
Wykonanie
- Do kielicha blendera wlewamy oliwę oraz dodajemy listki bazylii, mielone migdały, ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Całość miksujemy.
- Smacznego :)
Ciekawy pomysł na pesto z użyciem migdałów zamiast orzeszków piniowych, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam pesto ;)
OdpowiedzUsuńDomowe pesto uwielbiam :) Mniam...
OdpowiedzUsuńUwielbiam domowe pesto i dodaje do wielu dań 😃
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł z dodaniem migdałów. Muszę spróbować takiego smaku :)
OdpowiedzUsuńJakiś czas robiłyśmy z nerkowcami ale takie też musimy spróbować :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie szukałam takiego przepisu. Dzięki! :)
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
UsuńOj, wspaniała miseczka pyszności. Lubię pesto. Twoje pysznie dosmaczyłaś migdałami. Chętnie wypróbuję:) Miłego dnia Aguś :)
OdpowiedzUsuńNigdy sama nie robiłam pesto :) Wygląda pysznie, chętnie zjadłabym go w towarzystwie makaronu :D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię domowe pesto, choć chyba najbardziej z rukoli. Ma przyjemny, lekko pikantny posmak. Takie pesto z makaronem smakuje idealnie <3
OdpowiedzUsuńMniam, domowe pesto jest najlepsze☺
OdpowiedzUsuńIdealny dodatek do makaronu, mniam! :D
OdpowiedzUsuńZ makaronem i parmezanem musi smakować wyśmienicie!!!
OdpowiedzUsuń