Placki ziemniaczane z cebulą, czosnkiem i majerankiem

Placki ziemniaczane z cebulą, czosnkiem i majerankiem

Placki ziemniaczane z cebulą, czosnkiem i majerankiem

Składniki:

1,3 kg ziemniaków
4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
posiekana garść świeżego majeranku
średnia cebula starta na tarce
2 czubate łyżki mąki
jajko
1 płaska łyżeczka soli
pół łyżeczki mielonego pieprzu
olej do smażenia

Wykonanie:
  • Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Przekładamy na sitko i odstawiamy na 3 minuty, aby odsączyć nadmiar soku.
  • Odsączone ziemniaki przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki. Całość mieszamy.
  • Placki smażymy z obu stron na gorącym oleju, do momentu uzyskania efektu przyrumienienia.
  • Smacznego :)

8 komentarzy:

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...