Składniki:
1 kg dorsza
2 jajka
około 1 szklanki mąki pszennej
sól
pieprz
olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
- Rybę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym.
- Rybę solimy i pieprzymy z obu stron.
- Jajka wybijamy do miseczki, solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem.
- Mąkę wysypujemy na płaski, duży talerz.
- Rybę otaczamy w jajku, a następnie w mące.
- Rybę smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony - do uzyskania złotego koloru (łącznie około 8 minut).
- Smacznego :)
Ale pycha, taki dorsz smakuje najlepiej :)
OdpowiedzUsuńPyszności <3 Uwielbiam ryby na obiad!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką rybkę ☺
OdpowiedzUsuńAle pyszna rybka!
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje w tej złocistej panierce :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie.
OdpowiedzUsuńPyszna rybka, dorsza jadam chyba najczęściej :)
OdpowiedzUsuńcałe życie nie lubiłam ryb, ale teraz się powoli przekonuję ;)
OdpowiedzUsuńSmakowicie :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mojej mamy :)
OdpowiedzUsuńpychota!
OdpowiedzUsuńRyba tak podana na pewno smakuje znakomicie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam dorsza kochana :-) pyszności :-)
OdpowiedzUsuń