Sos tatarski jest smacznym dodatkiem do jajek na twardo, pasztetów i wędlin. Szybki do zrobienia, urozmaici inne dania.
Składniki:
2 ogórki konserwowe
5 grzybów marynowanych (polecam grzyby ze sklepu Skworcu)
1 mała cebula
czubata łyżeczka chrzanu
2 czubate łyżki majonezu
szczypta soli
pieprz mielony
Wykonanie:
- Ogórki konserwowe, grzyby i cebulę drobno siekamy.
- Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy.
- Smacznego :)
Znam ten sos ze słyszenia - nigdy nie jadłam i nie robiłam ;)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam,muszę zrobić ☺
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam, ale na Wielkanoc na pewno zrobię :)
OdpowiedzUsuńU nas na pewno pojawi się w święta. Doskonały do wszelkich potraw. Może to trochę dziwne połączenie, ale ja uwielbiam go jeść z frytkami :)
OdpowiedzUsuńŚwietny dodatek chociażby na Wielkanoc.
OdpowiedzUsuńZawsze kupowałam gotowce. Skorzystam z Twojego przepisu 😊 ❤
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
UsuńNasz brat od zawsze jest wielkim fanem sosu tatarskiego :D
OdpowiedzUsuńChrzanu nigdy nie dodawałam...
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie sałatki
OdpowiedzUsuń