Sos tatarski

Sos tatarski jest smacznym dodatkiem do jajek na twardo, pasztetów i wędlin. Szybki do zrobienia, urozmaici inne dania.

Sos tatarski

Składniki:

2 ogórki konserwowe
5 grzybów marynowanych (polecam grzyby ze sklepu Skworcu)
1 mała cebula
czubata łyżeczka chrzanu
2 czubate łyżki majonezu
szczypta soli
pieprz mielony

Wykonanie:
  • Ogórki konserwowe, grzyby i cebulę drobno siekamy.
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy.
  • Smacznego :)

10 komentarzy:

  1. Znam ten sos ze słyszenia - nigdy nie jadłam i nie robiłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie jadłam,muszę zrobić ☺

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno nie jadłam, ale na Wielkanoc na pewno zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U nas na pewno pojawi się w święta. Doskonały do wszelkich potraw. Może to trochę dziwne połączenie, ale ja uwielbiam go jeść z frytkami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny dodatek chociażby na Wielkanoc.

    OdpowiedzUsuń
  6. Zawsze kupowałam gotowce. Skorzystam z Twojego przepisu 😊 ❤

    OdpowiedzUsuń
  7. Nasz brat od zawsze jest wielkim fanem sosu tatarskiego :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Chrzanu nigdy nie dodawałam...

    OdpowiedzUsuń
  9. bardzo lubię takie sałatki

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...