Kiełbasa smażona z cebulą, czyli proste danie dla zabieganych. Cebula podsmażona w ten sposób ma aromat i smak kiełbasek. Polecam na kolację lub szybki obiad.
Składniki:
5 kiełbasek
3 większe cebule
olej
sól
pieprz
Wykonanie:
- Kiełbaski kroimy na pół i lekko nacinamy.
- Cebulę kroimy na półkrążki.
- Kiełbasę podsmażamy (z obu stron) na kilku łyżkach oleju. Po podsmażeniu, kiełbase zdejmujemy z patelni.
- Na ten sam olej wrzucamy cebulę. Solimy ją oraz pieprzymy i podsmażamy do zeszklenia.
- Do zeszklonej cebuli ponownie dokładamy kiełbaski. Całość podgrzewamy.
- Smacznego :)
Radosnego Drugiego Dnia Świąt :*
OdpowiedzUsuńSzybkie i proste danie - bardzo lubię i często robię na obiad, kiedy nie mam czasu na nic innego :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńGościła u nas na świątecznym stole :)
OdpowiedzUsuńKlasycznie i pysznie - och dawno nie jadłam!
OdpowiedzUsuńW sam raz coś dla mojego męża :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam takiej kiełbaski :) Aż mi zapachniało :D
OdpowiedzUsuńDanie proste, szybkie, ale smakuje chyba każdemu. I o to przecież chodzi :)
OdpowiedzUsuńOczywiście :)
UsuńMój mąż lubi bardzo :)
OdpowiedzUsuńMoja rodzinka bardzo lubi takie dania :) Na pewno byliby zadowoleni z takiej kolacji :)
OdpowiedzUsuńWspaniała, pyszna. Aż chciałoby się zjeść :)
OdpowiedzUsuńPyszna kiełbaska z cebulką :) Tradycyjnie najsmaczniej <3
OdpowiedzUsuńTotalny klasyk. U mnie w domu taką kiełbasę jadało się najczęściej na kolację.
OdpowiedzUsuńCzęsto robiłyśmy taką kiełbaskę naszemu tacie na obiad :)
OdpowiedzUsuńIdealne danie dla mojego męża ;)
OdpowiedzUsuńCzasem jak nie mam pomysłu na obiad, to robię właśnie taką kiełbasę, tylko nie daję cebuli. Smażę ją pokrojoną na plasterki i przypiekam. Pycha!
OdpowiedzUsuńMój tato często robił nam w dzieciństwie taką kiełbasę na obiad :-) smakowała pysznie :-)
OdpowiedzUsuńTen wpis odmienił moje życie!
OdpowiedzUsuńwiele tutaj fajnych pomysłów - polecam!
OdpowiedzUsuńNapisałabym, że fajny wpis, ale tego nie zrobię, bo ten wpis to prawdziwa petarda!
OdpowiedzUsuńsuper
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPyszna klasyka polecam przepis
OdpowiedzUsuń