Sałatka z brązowym ryżem, szynką i pieczarkami marynowanymi. Polecam na urozmaicenie kolacji, do lunch- box'u lub na imprezki.
Składniki:
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
200 g marynowanych pieczarek
20 dag szynki konserwowej
duża garść świeżej, siekanej natki pietruszki
4 czubate łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Brązowy ryż gotujemy około 30 minut.
- Paprykę, pieczarki i szynkę konserwową kroimy w drobną kostkę.
- Kukurydzę odsączamy.
- Wszystkie składniki sałatki łączymy. Mieszamy, schładzamy w lodówce.
- Smacznego :)
Z sałatkami zawsze można zaszaleć ;)
OdpowiedzUsuń"Kobieta potrafi zrobić 3 rzeczy z niczego;awanturę, kapelusz i sałatkę" :))
OdpowiedzUsuńWystarczył dobry pomysł i pyszna sałatka gotowa :)
:)
UsuńPyszna sałateczka Aguś :)
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka :) Lubię takie połączenia na kolację :))
OdpowiedzUsuńTrzeba będzie pomysleć, jaką sałatkę zrobić na święta. Pyszny pomysł Agnieszko.
OdpowiedzUsuńLubimy takie sałateczki :)
OdpowiedzUsuńFajna sałatka, podoba mi się dodatek marynowanych pieczarek :)
OdpowiedzUsuńSuper! Szybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńostatnio mam fazę na sałatki! wygląda super smacznie:)
OdpowiedzUsuńAle pyszności!!! Takie sałatki to ja baardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie sałatki, są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńTakie sałatki to ja bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt! :*
To mi się podoba! :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita :) W Święta jakoś sałatek dużo nie zjadłam, a więc chętnie bym sobie jeszcze taką dojadła :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki ,fajnie wygląda
OdpowiedzUsuńBrawa dla autora tego tekstu !
OdpowiedzUsuńWarto poczytać takie inspirujące wpisy!
OdpowiedzUsuńfajnie tu u Ciebie! blog warty polecenia :)
OdpowiedzUsuńŚwietny tekst! Od roku nie czytałam tak wartościowego artykułu.
OdpowiedzUsuńciekawe
OdpowiedzUsuń