Jeśli lubicie pasty rybne, dzisiaj mam dla Was propozycję na jedną z najprostszych past. Pasta do chleba, z makreli, z cebulą i oliwą.
Składniki:
1 makrela
1 średnia czerwona cebula
3 łyżki oliwy z oliwek
pieprz mielony
Wykonanie:
- Rybę oddzielamy od skóry oraz ości i rozdrabniamy widelcem.
- Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
- Pieprzymy do smaku, dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy.
- Smacznego :)
Prosty i szybki przepis na coś pysznego :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pastę z makreli. Właśnie podobną zrobiłam, ale dodaję do niej posiekane ogórki z zalewy musztardowej. Nie ma to jak smaczne i zdrowe "smarowidełko" do pieczywa :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna pasta, zupełnie inna niż robię, więc zapisuję przepis :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja kochana :) miłego wieczorku :)
OdpowiedzUsuńMój mąż przepada za makrelą, zrobię mu taką pastę.
OdpowiedzUsuńZa makrelą nie przepadam, ale tuńczyka i śledzie uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuńNie jestem fanką rybnych past, ale często robię dla domowników.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty - prosto i pysznie :)
OdpowiedzUsuńChlebek z masełkiem do tego i jesteśmy w niebie :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajna pasta. Super pomysł na kanapeczki 😍
OdpowiedzUsuńRobię dość często pastę z makreli, jest pyszna :) Ja dodaję jeszcze niewielką ilość białego sera :)
OdpowiedzUsuńLubię pasty kanapkowe, rybne też, ostatnio pasta z sardynek jest moim numerem 1, ale z makreli też fajnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńTaką pastę z pewnością nie jeden zje ze smakiem ;)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona ☺
OdpowiedzUsuńProsto i pysznie. W sam raz na szybkie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńProsto, szybko i smacznie - tak lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuń