Gruszki zapiekane z serem camembert i szynką schwarzwaldzką. Idealna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi. Przygotujcie wcześniej, a potem tylko włóżcie do piekarnika na 20 minut.
Składniki:
1,5 gruszki
1 ser camembert
200 g szynki schwarzwaldzkiej (16 plasterków)
Wykonanie:
- Gruszki myjemy, kroimy na grubsze, podłużne kawałki, wykrajamy gniazda nasienne. Przygotowujemy 16 kawałków gruszki.
- Ser camembert kroimy na 16 kawałków.
- Kawałki gruszki i sera camembert zawijamy w plasterki szynki.
- Tak przygotowaną gruszkę układamy w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia), wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 175 stopniach. Ja piekłam na grzałkach: dolna + termoobieg.
- Podajemy na ciepło.
- Smacznego :)
Ciekawy pomysł na gruszkę ;)
OdpowiedzUsuńproste a jakie smaczne :)
OdpowiedzUsuńSmakowita propozycja. Wypróbuję z przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa opcja z gruszką
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł!☺
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł, zrobię na pewno, bo uwielbiam takie zestawienie smaków :)
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
UsuńPowiem tak: świetne!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na szybką przekąskę :D Na imprezę jak znalazł!
OdpowiedzUsuńTakiego połączenia nigdy nie próbowałyśmy :)
OdpowiedzUsuńKolejna pyszna propozycja Aguś:) miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska :)
OdpowiedzUsuń