Gruszki zapiekane z serem camembert i szynką schwarzwaldzką

Gruszki zapiekane z serem camembert i szynką schwarzwaldzką. Idealna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi. Przygotujcie wcześniej, a potem tylko włóżcie do piekarnika na 20 minut.

Gruszki zapiekane z serem camembert i szynką schwarzwaldzką

Składniki:

1,5 gruszki
1 ser camembert
200 g szynki schwarzwaldzkiej (16 plasterków)

Wykonanie:
  • Gruszki myjemy, kroimy na grubsze, podłużne kawałki, wykrajamy gniazda nasienne. Przygotowujemy 16 kawałków gruszki.
  • Ser camembert kroimy na 16 kawałków.
  • Kawałki gruszki i sera camembert zawijamy w plasterki szynki.
  • Tak przygotowaną gruszkę układamy w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia), wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 175 stopniach. Ja piekłam na grzałkach: dolna + termoobieg.
  • Podajemy na ciepło.
  • Smacznego :)

12 komentarzy:

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...