Halloumi z grilla, z pomidorami, czosnkiem i bazylią. Prosta i szybka w wykonaniu przekąska podczas letniego biesiadowania.
Składniki:
1 ser Halloumi
łyżka oliwy
1 czubata łyżeczka mieszanki przypraw: suszone pomidory, bazylia i czosnek (polecam Skworcu)
Wykonanie:
- Ser kroimy na plastry i każdy z nich smarujemy z obu stron oliwą.
- Ser posypujemy przyprawą i odkładamy na 15 minut.
- Po tym czasie ser kładziemy na grilla, na bardzo lekki żar lub układamy po bokach grilla (nie bezpośrednio nad węglem). Grillujemy go około 3-4 minuty. W tym czasie ser lekko zmięknie i się podrumieni od strony grilla.
- Smacznego :)
- UWAGA: Ser Halloumi, położony bezpośrednio nad większym żarem bardzo szybko mocno brązowieje i się wysusza. Położony w chłodnych strefach grilla lub pod koniec grillowania na lekkim żarze, po 3 - 4 minutach jest lekko przyrumieniony i przyjemnie miękki.
Prezentuje sie pysznie i na pewno smakuje genialnie :)
OdpowiedzUsuńO mniam, uwielbiam taki serek☺
OdpowiedzUsuńNiedawno po raz pierwszy spróbowałyśmy tego sera i jest naprawdę pyszny :)
OdpowiedzUsuńMniam! Uwielbiam ten serek :) A w Twoim wykonaniu prezentuje się niezwykle smacznie :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam tego sera, muszę koniecznie to nadrobić, bo narobiłaś mi apetytu :)
OdpowiedzUsuńPyszności, chętnie zrobię taki serek 😊
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam takiego serka ;)
OdpowiedzUsuńBardzo chciałam w tym roku zrobić sobie taki serek na grillu, ale w końcu jakoś się nie udało ;) Szkoda, bo na pewno smakuje przepysznie :)
OdpowiedzUsuńIdealna przekąska na imprezę! Świetnie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńfajny blog lubie takie :)
OdpowiedzUsuń