Pasta do chleba, z makreli, z cebulą, keczupem i oliwą. Prosty sposób na zdrowe śniadanie.
Składniki:
1 makrela
1 średnia czerwona cebula
pieprz mielony
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki keczupu
Wykonanie:
- Rybę oddzielamy od skóry oraz ości i rozdrabniamy widelcem.
- Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
- Pieprzymy do smaku, dodajemy oliwę, keczup i całość dokładnie mieszamy.
- Smacznego :)
Domowa pasta.... a do tego domowe pieczywo i jedzenie "full wypas" :D
OdpowiedzUsuńPrzypomniało nam się jak nasza mama robiła takie pasty na kolację :D
OdpowiedzUsuńSmaczna pasta na kanapki :) Ja kiedyś zrobiłam ten błąd, że dałam zwykłą, ostrą cebulę i to nie był najlepszy pomysł...
OdpowiedzUsuńWspaniała pasta. Często ją robię, ale dla zaostrzenia smaku dodaję drobno posiekane ogórki (konserwowe, albo z zalewy musztardowej). Oj, będę musiała zrobić, bo już na samo wspomnienie ślinka mi cieknie :)
OdpowiedzUsuńDomowa pasta kanapkowa to świetne urozmaicenie kanapek, pycha :)
OdpowiedzUsuńPasty z ketchupem nie miałam okazji jeszcze jeść, bardzo apetyczna!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie rybne pasty :) Przypomniałaś mi, że dawno już żadnej nie jadłam ;D
OdpowiedzUsuńJak dla mnie pomysł na śniadanie idealne :)
OdpowiedzUsuńPyszna pasta Aguś :-)
OdpowiedzUsuńHmm, pyszności :)
OdpowiedzUsuńjak to pierwszy raz spróbowałam.. niebo w gębie !
OdpowiedzUsuń