Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
sól
pieprz
2 jajka
6 czubatych łyżek startego sera Grana Padano
4 czubate łyżki bułki tartej
olej do smażenia
Wykonanie:
- Piersi myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na kotleciki i lekko rozbijamy tłuczkiem.
- Kotlety posypujemy z obu stron solą i pieprzem.
- Jajka wybijamy do szerokiej miski lub na duży talerz, solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem.
- Bułkę tartą mieszamy z serem.
- Kotlety obtaczamy w jajku, a następnie w bułce z serem i kładziemy na rozgrzany olej. Podsmażamy je z obu stron, na złoty kolor.
- Smacznego:)
Pyszne danie, taka panierka z sera smakuje wszystkim w mojej rodzinie :)
OdpowiedzUsuńTakie kotleciki lubi moja siostra ;)
OdpowiedzUsuńI od razu zwykłe kotlety stają się wyjątkowe ;)
OdpowiedzUsuńZ takim serem kotlety musiały od razu zyskać na ciekawym smaku :)
OdpowiedzUsuńPychotka,uwielbiam ten ser☺
OdpowiedzUsuńfajne te kotleciki
OdpowiedzUsuńBędę musiała zrobić takie kotleciki.
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :)
UsuńSuper pomysł na panierkę, muszę być pyszne :)
OdpowiedzUsuńSmaczny pomysł na panierkę :)
OdpowiedzUsuń