poniedziałek, 19 czerwca 2017

Orzechy arachidowe z papryką

Orzechy arachidowe z papryką - przekąska idealna na imprezki lub do piwa.

Orzechy arachidowe z papryką




Składniki:

200 g orzechów arachidowych bez dodatków (polecam Skworcu)
2 łyżki oliwy
1 płaska łyżeczka soli
1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej
1 płaska łyżeczka papryki słodkiej

Wykonanie:
  • Orzechy arachidowe polewamy oliwą i dokładnie z nią mieszamy.
  • Dodajemy przyprawy i ponownie dokładnie mieszamy.
  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy do niego orzechy.
  • Orzeszki pieczemy w 200 stopniach, około 25 minut. Ja piekę na grzałce dolnej + grzałka z termoobiegiem.
  • Podczas pieczenia, w połowie czasu pieczenia, orzeszki mieszamy. 
  • Orzechy studzimy i przekładamy do miseczki. 
  • Smacznego :)

19 komentarzy:

  1. Pysznie wyglądają i na pewno bardzo by mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pożywna i bardzo smakowita przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W sam raz do pochrupania w trakcie wieczornego seansu filmowego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajna przekąska :) Orzeszki można jeść i jeść i nie wiadomo kiedy znika cała miseczka ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne to musi być!
    Zdecydowanie warto mieć takie przepisy w zanadrzu.
    Zawsze się przydają. Wiem z doświadczenia. A orzechy arachidowe uwielbiam.
    Pozdrawiam serdecznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Łał jaka fajna propozycja, chętnie się poczęstuję :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super domowa "przegryzka" na wieczór :), muszę zrobić!!!

    OdpowiedzUsuń
  8. Super, bardzo fajny pomysł na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Super, przekąska którą z chęcią bym zjadła i pewnie nie mogłabym przestać jeść, bo tak to jest z tymi orzeszkami :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Od takich orzeszków trudno jest się nam oderwać :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Spodobał Ci się przepis? Daj G+
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...