piątek, 30 czerwca 2017

Marchewka podsmażana, z sezamem

Mam dla Was propozycję na ciepły dodatek do obiadu. Marchewka podsmażona na oliwie i maśle, z dodatkiem sezamu. U mnie wyjadana jest prosto z patelni. Nie możemy się powstrzymać :)

Marchewka podsmażana, z sezamem



Składniki (2 porcje):
5 dużych marchewek
kilka łyżek oliwy z oliwek
sól
łyżeczka masła
2 czubate łyżeczki sezamu

Przygotowanie:
  • Marchewkę obieramy i kroimy w słupki.
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę. 
  • Wrzucamy marchewkę, solimy (dość sporo) i podsmażamy aż zmięknie i się apetycznie przyrumieni. 
  • Marchewkę odgarniamy na bok i na patelnię wrzucamy sezam. Podsmażamy go około 2 minuty.
  • Dodajemy masło i gdy się rozpuści, całość mieszamy.
  • Gotowe.
  • Smacznego :)

28 komentarzy:

  1. Ciekawa jestem czy to moje smaki? ;) Nigdy takiej marcheweczki nie robiłam. Wygląda bardzo fajnie. Zjadłoby się chętnie. Pomysłowe.
    Pozdrawiam weekendowo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda i na pewno smakuje świetnie :) Chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ależ ona apetyczna :) zjadłabym bardzo chętnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubie tak podana marchewkę, pyszotka!

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam marchewkę na ciepło, Twoja propozycja wygląda świetnie!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Jadłyśmy kiedyś marchewki na oleju kokosowym polane tahiną :) Podejrzewamy, że smakuje podobnie i tak samo pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Też lubię takie marcheweczki, są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ups to ja za marchewkę podziękuję :) Pozdrawiam Agniś serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszna :) Będę musiała sobie taką zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Robiłam marchewkę karmelizowaną. Smaczna. Myślę, że w ten sposób przyrządzona też by mi smakowała. Do tego z sezamem.... pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam taka marchewkę! Jadam bardzo często. Sezam nadaje tu wyśmienitego smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  12. U Ciebie jak zwykle smacznie. Danie pysznie sie prezentuje, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Super! Pysznie, w pięknym kolorze i w ogóle rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Kocham taką marchewkę! Czasem dodaję jeszcze sosu sojowego :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo często robię taką marcheweczkę do lunchboxu. Często dodaję także do niej troszkę miodu i karmelizuję ją na patelni.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz kilka słów po przeczytaniu przepisu.
Spodobał Ci się przepis? Daj G+
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...