środa, 29 czerwca 2016

Pałki z grilla w marynacie ziołowo - czosnkowej

Lubicie grillować? Jeśli tak, to mam dla Was kolejną propozycję. Pałki z grilla w marynacie ziołowo - czosnkowej. Drób sprawdza się na grillu idealnie. Jest soczysty, smaczny i ma fajnie chrupiącą skórkę. Polecam, do tak przygotowanych pałek, podać ziemniaczki z grilla


Pałki z grilla w marynacie ziołowo - czosnkowej


poniedziałek, 27 czerwca 2016

Waniliowa tarta z truskawkami i budyniem

Dzisiaj ponownie zachęcam Was do zrobienia ciasta z truskawkami. Tym razem mam dla Was waniliową tartę z truskawkami i budyniem. Słodką, delikatną, aromatyczną, truskawkową. Czy dacie się skusić? Ciasto zrobiłam w dwóch jednorazowych, papierowych foremkach od PapilArt. Jedną, w ten weekend, zabrałam ze sobą na piknik pod gołym niebem. Jednorazowe foremki nadają się do tego idealnie. 

Tarta z truskawkami i budyniem

piątek, 24 czerwca 2016

Sałatka ryżowa z szynką

Dzisiaj mam dla Was propozycję na sałatkę ryżową z szynką. Idealną na śniadanie lub kolację, na imprezy i do lunch box'u. 

Sałatka ryżowa z szynką

środa, 22 czerwca 2016

Karkówka duszona w cebuli i keczupie

Dzisiaj kolejna propozycja na mięso aromatyzowane cebulą. Tym razem przepis na karkówkę duszoną w cebuli i keczupie. Mięsko wprost rozpływa się w ustach, jest mięciutkie i soczyste, a aromat podsmażanej cebuli zadowoli każdego smakosza tego warzywa. Dla mnie mięso idealne :)

Karkówka duszona w cebuli i keczupie


poniedziałek, 20 czerwca 2016

Migdałowe muffinki z truskawkami

Dzisiaj mam propozycję na migdałowe muffinki z truskawkami. Znikają z talerza w jednej chwili. Tak się dzieje za sprawą migdałów i truskawek. Muffinki są aromatyczne, puszyste i wiosennie truskawkowe. Upiekłam je w kolorowych papilotkach od PapilArt


Migdałowe muffinki z truskawkami

piątek, 17 czerwca 2016

Sałatka makaronowa a'la Caprese

Dzisiaj propozycja na sałatkę, którą można podać na śniadanie, zrobić na imprezkę, potraktować jako przekąskę w ciągu dnia lub drugie śniadanie do pracy. Sałatka makaronowa a'la Caprese - prosto, smacznie, aromatycznie. 

Sałatka makaronowa a'la Caprese

czwartek, 16 czerwca 2016

Sałatka z młodej kapusty z kukurydzą, marchewką i świeżym ogórkiem

Dzisiaj kolejna propozycja na sałatkę z młodej kapusty. Tym razem oprócz kapusty, głównymi składnikami sałatki są młoda marchewka, świeże ogórki i kukurydza. Dzięki marchewce sałatka ma piękny, słoneczny kolor :)

Sałatka z młodej kapusty z kukurydzą, marchewką i świeżym ogórkiem


wtorek, 14 czerwca 2016

Ziemniaki z grilla

Dzisiaj mam propozycję na ziemniaki z grilla. Tak przygotowane ziemniaczki smakują jak frytki domowej roboty. Są idealnym dodatkiem do mięs z grilla. W szczególności do skrzydełek lub pałek z kurczaka.  Jeśli zadbamy o podanie lekkiej, wiosenno - letniej sałatki, zwykły grill zamieni się w grillową ucztę.

Ziemniaki z grilla


niedziela, 12 czerwca 2016

Tęczowy drink Blue Curacao

Dzisiaj propozycja na kobiecy, niebieski drink na bazie likieru Blue Curacao. Kolorowy i słodki. Wygląda efektownie, a jest bardzo prosty do zrobienia. Warstwy tworzą się same dzięki użyciu składników o różnej gęstości. Takie małe czary mary, bo składniki wlewamy w innej kolejności, niż są w drinku.
Z czym mi się kojarzy taki drink? Z letnią beztroską, wakacjami w ciepłych krajach, szumem morza,...

Tęczowy drink Blue Curacao
* Tylko dla dorosłych 

piątek, 10 czerwca 2016

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym

Polędwiczka wieprzowa jest mięsem bardzo delikatnym, soczystym, wprost rozpływa się w ustach. Można z niej wyczarować wiele, w bardzo krótkim czasie. Bardzo ją lubię i zachęcam Was do wykorzystania tego mięsa w kuchni. Dzisiaj polędwiczka w sosie musztardowym. Sos bajeczny, zapach boski, mięsko miękkie jak chmurka. Jak nic, będzie jak w niebie  :)

Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym

środa, 8 czerwca 2016

Surówka z młodej kapusty i koperku

Dzisiaj propozycja na szybką i łatwą, wiosenno - letnią surówkę z młodej kapusty i koperku. Składniki surówki możliwe do zdobycia tylko w ciepłe dni późnej wiosny i lata. Śpieszmy się je wykorzystywać,...  :)

Surówka z młodej kapusty i koperku

poniedziałek, 6 czerwca 2016

Szaszłyki wegetariańskie z papryki, cukinii i pieczarek

Dzisiaj propozycja na szaszłyki wegetariańskie. Zrobiłam je z papryki, cukinii i pieczarek. Szaszłyki są tak dobre, że na dalszy plan schodzi mięso z grilla. Można je traktować jako danie samodzielne lub przerywnik w trakcie grillowej mięsnej biesiady. No i kto powiedział, że grill nie może być  zdrowy? Z całego serca zachęcam do spróbowania :)


piątek, 3 czerwca 2016

Makaron z pieczarkami i cebulą

Dzisiaj danie dla zwolenników pieczarek i podsmażanej cebuli. Danie proste, do zrobienia w mgnieniu oka. Poza tym aromatyczne i pełne smaku. Zapraszam na makaron fusilli z pieczarkami i cebulą. 

Makaron z pieczarkami i cebulą

środa, 1 czerwca 2016

Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem

Jakiś czas temu, upiekłam po raz pierwszy chleb z tego przepisu. Dzisiaj, kiedy przepis wielokrotnie przetestowałam, mogę się nim z Wami podzielić. Dzisiejszy chleb, to chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem. A jaki on jest? Wyrośnięty, ładnie wypieczony, ma chrupiącą skórkę i fajnie smakuje. Słonecznik nadaje mu tak fajnego smaczku, że można go jeść bez niczego. 


Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem


Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...