piątek, 29 stycznia 2016

Tatar z łososia

Dzisiaj propozycja na przekąskę na imprezkę. Tatar z łososia - przekąska wykwintna, prosta do zrobienia i bajecznie dobra. W sam raz na trwający karnawał :)


Tatar z łososia

środa, 27 stycznia 2016

Kopytka

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju kluski. Kopytka należą do tych najszybszych i najłatwiejszych do zrobienia. Są również doskonałym sposobem na zagospodarowanie ziemniaków, które zostały z obiadu. Kopytka można podawać na wiele sposobów. Wspaniale smakują okraszone cebulką, polane sosem mięsnym lub grzybowym. Moja propozycja na dzisiaj, to kopytka z sosem pieczarkowym.


Kopytka


poniedziałek, 25 stycznia 2016

Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy można podawać z makaronem, kluskami śląskimi, kopytkami, plackami ziemniaczanymi, ... Smakuje zawsze i pasuje do wielu dań. Do sosów grzybowych zawsze dodaję natkę pietruszki, ponieważ podkreśla smak grzybów.

Sos pieczarkowy

piątek, 22 stycznia 2016

Deser śmietankowo- truskawkowy z chia

Dzisiaj zapraszam na słodki deser śmietankowo- truskawkowy z nasionami chia. Jest to wariacja na temat panna cotty. Deser jest pyszny. Można śmiało powiedzieć- niebo w buzi. W okresie jesienno- zimowym do takich deserów wykorzystuję  truskawki mrożone. Ich smak i zapach jest dokładnie taki sam, jak smak i zapach świeżych truskawek. Latem truskawki miksuję z cukrem, wkładam do plastikowych pojemniczków i zamrażam. Dzięki nim jesienią i zimą dodaję pięknego smaku i koloru moim deserom :))


Deser śmietankowo- truskawkowy z chia


środa, 20 stycznia 2016

Cannelloni z mięsem i pomidorami

Dzisiaj zapraszam na dość nietypowo podane cannelloni. Cannelloni z mięsem, mocno pomidorowym sosem i mozzarellą. Moje cannelloni pachnie czosnkiem i oregano. 
A na czym polega jego nietypowość? Zobaczcie sami. I powiem szczerze, ono było pyszne :))


Cannelloni z mięsem i pomidorami


poniedziałek, 18 stycznia 2016

piątek, 15 stycznia 2016

Sałatka colesław

Dzisiaj zapraszam na sałatkę. Warzywa bardzo lubię i mogłabym je jeść codziennie. Zimą w mojej sałatkowej kuchni królują kapusty. Sałatka colesław jest prosta w wykonaniu, pyszna i pasuje do większości dań mięsnych. Kto z nas jej nie zna?


Sałatka Colesław

środa, 13 stycznia 2016

Grzybowy krupnik z kaszą jęczmienną

Dzisiaj propozycja na zupę, która kojarzy mi się z późną jesienią i zimą. Zapraszam na pyszny, grzybowy krupnik z kaszą jęczmienną. 

Grzybowy krupnik z kaszą jęczmienną

poniedziałek, 11 stycznia 2016

Pyzy z pieczarkami

Dzisiaj zapraszam na pyzy z farszem pieczarkowym, zrobione z ziemniaków gotowanych. Danie dobre i bardzo proste do zrobienia :)

Pyzy z pieczarkami

piątek, 8 stycznia 2016

Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym

Dzisiaj zapraszam na danie kuchni azjatyckiej. Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym, podane z pikantnym sosem słodko- kwaśnym. Sajgonki wyszły pyszne. Z pikantnym sosem słodko- kwaśnym smakowały nieziemsko :)
Zachęcam również do zrobienia sajgonek wegetariańskich.

 
Sajgonki z farszem mięsno - warzywnym

środa, 6 stycznia 2016

Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek

Dzisiaj coś dla miłośników kuchni azjatyckiej. Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek. Aromatyczny, pikantny, łatwy do zrobienia i moim zdaniem bardzo dobry. Idealnie komponuje się z sajgonkami z farszem mięsnym lub sajgonkami wegetariańskimi
Zachęcam również do zrobienia sosu jasnego :)
 
Pikantny sos słodko - kwaśny do sajgonek

poniedziałek, 4 stycznia 2016

sobota, 2 stycznia 2016

Eklerki z kremem budyniowym do karpatki

Witam wszystkich w Nowym Roku na słodko i zapraszam na eklerki z kremem budyniowym do karpatki. Eklery przygotowane w domu to niebo w buzi. Są kruche i delikatne. Wprost rozpływają się w ustach.

Eklerki z kremem budyniowym do karpatki

Wydrukuj

Zobacz również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...